spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

1. Genel Havacılık Forumu İstanbul’da düzenlendi

Seçtiklerimiz

Harbiye’deki Hilton Otel’de gerçekleşen foruma DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürü (SHGM) Bilal Ekşi ile sektörde faaliyet gösteren şirketlerin yöneticileri ve davetliler katıldı.

Programın açılışında konuşan DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, dijitalleşmenin çağın en önemli özelliklerinden biri olduğunu belirterek, bunun getirdiği hız ihtiyacının da havacılık sektörünün önemini her geçen gün artırdığını söyledi. Havacılık sektöründe Türkiye’deki gelişim hızının dünyaya oranla daha ileri düzeyde olduğunu kaydeden Yıldırım, "Biz DHMİ olarak son atılım döneminde çok sayıda havalimanı inşa ettik, hizmete aldık. Alt yapımızı ciddi manada güçlendirdik. Şu an dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’da yapmaktayız. Bunun yanında alt yapı konusunda da havalimanlarımızı hızlı bir şekilde geliştiriyoruz. ‘Smart’ projesi operasyon yapılacak şekilde devreye girmiş durumdadır. Artık Türk hava sahası tek elden kontrol ediliyor" diye konuştu.   

GENEL HAVACILIK FORUMUNUN ÖNEMİ…

İlk kez gerçekleşen forumun da sektör açısından önemine değinen Yıldırım, forumda sektör temsilcilerinin bir araya gelerek sorunları tartışıp çözüm yollarını arayacaklarını ifade etti. Yıldırım, "Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Uzun yılların birikimi olan sorunları kimsenin bir çırpıda çözmesi mümkün olmayabilir. Ancak bugün yapılacak toplantıların sonucunda ortaya çıkacak bilgilerin ışığında en azından önemli adımların atılabileceğini bazılarının ise çözüm yoluna gireceğini biliyorum" dedi. 

SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi ise toplantının genel havacılık adına önemine vurgu yaparak, sadece mevzuat çıkarmakla ilerleme sağlanamadığını, servis sağlayıcıların ve paydaşların da işi benimsemesi gerektiğini söyledi. Ekşi, ortaya çıkacak çözüm önerileri kapsamında çalışmaların bir an evvel yapılıp çözüme ulaşılması temennisinde bulundu.

Öte yandan forum, gün boyunca 4 farklı oturumdan oluşacak paneller ile devam etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika