spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

1 milyonuncu e-vizenin sahibine ödül

Seçtiklerimiz

Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin ödül kazandığına ikna etmekte zorlandığı Katara, iki kişilik Londra-İstanbul gidiş-dönüş biletini yarın düzenlenecek törenle alacak. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, blogunda, Nisan 2013’te faaliyete giren e-vize sistemi üzerinden verilen vize sayısının 1 milyonu geçtiğini duyururken, 1 milyonuncu e-vizenin sahibi Hindistan vatandaşı Katara’ya, düzenlenecek bir törenle iki kişilik Londra-İstanbul gidiş-dönüş bileti hediye edileceğini açıkladı.

Koru, "Bir önceki e-vize 2 saniye önce bir İngiliz vatandaşına, bir sonraki e-vize ise 4 saniye sonra Dominik Cumhuriyetinden bir kişiye verilmişti" ifadelerini kullandı. Katara ile irtibata geçtiklerinde kendisini ödül kazandığına inandırmakta zorlandıklarını anlatan Koru, "Gerçekten ödül kazandınız. Emin olmak için en iyisi bize e-vize sayfası üzerinden mesaj gönderin" diyerek Katara’yı Dışişleri Bakanlığı ile irtibat kurmaya ikna ettiklerini aktardı.

Koru, bunun üzerine Katara’dan şu mesajı aldıklarını yazdı: "Merhaba, e-vize başvurusunda bulunmuştum. Referans numaramı size iletiyorum. Türkiye’den Türk hükümeti adına aradığını iddia eden birinden telefonlar alıyorum. İngiltere’den Türkiye’ye gidiş dönüş uçak bileti kazandığımı söylüyor. Ayrıca, Türkiye’ye ne zaman ve hangi havalimanından varacağımı soruyor. Benim ödül kazanmam hakkında bilginiz var mı, yoksa kandırılıyor muyum? Hangi havaalanına, hangi tarihte varacağım soruldu. Türkiye’den biri tarafından kandırılıyor olmaktan korkuyorum. Lütfen yanıt verin". Katara’nın, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin kendisiyle yeniden irtibata geçmesi üzerine ikna olduğunu belirten Koru, "Bir milyonuncu vizenin sahibi Sayın Katara 27 Mart Perşembe akşamı İstanbul’a varmış olacak. Bakanlığımızdan ve Türk Hava Yollarından yetkililer kendisini karşılayarak ödül biletleri kendisine takdim edecekler" diye yazdı.

"GÜNDE 10 BİNDEN FAZLA E-VİZE VERİLİYOR"

1 milyonuncu e-vize için verecekleri ödülün kendileri için iyi bir tecrübe olduğuna işaret eden Koru, şunları belirtti: "Bugünkü hızımız devam ederse 10 milyonuncu e-vizeyi de çok uzun bir süre geçmeden vermiş olacağız. Arkadaşlardan rica ettim, programa bir ekleme yapacaklar. 10 milyonuncu vizenin bildirim mesajını gönderirken ödülle ilgili bilgilendirmeyi de yapacağız." Yazısında son yıllarda Türkiye’ye gelen turist sayısında artış yaşandığına dikkati çeken Koru, 2000’li yılların başlarında 10 milyon civarında olan turist sayısının geçen yıl 35 milyonu geçtiğine ver verdi.

Koru, Dünya Turizm Örgütü’nün verilerine göre Türkiye’nin dünyada en çok yabancı çeken 6. ülke konumunda olduğunu hatırlatarak, gelecekte daha üst sıralara çıkmayı beklediklerini söyledi. Nisan 2013’de uygulamaya konulan e-vize sistemi ile "uzun vize kuyrukları, harcanan saatler, emek ve kaynaklar"a son verildiğine işaret eden Koru, "Dün, gün içinde, tek bir görevli çalıştırmadığımız sistemimizle 11.526 e-vize verdik" ifadesini kullandı. "Kurduğumuz sistemle ilk gün 67 e-vize verdik. Heyecanımız sonsuzdu" diyen Koru, günde yüzlerce, binlerce e-vize vereceğimiz günler gelecek mi diye hayaller kurduklarından bahsetti. Koru, şimdilerde her gün 10 binden fazla e-vize verdiklerine yer verdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika