spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

10 bin feet’te vergi yok

Seçtiklerimiz

Bir şirket, Maliye Bakanlığı’na başvurarak, THY ’nın kablosuz internet haberleşme sistemine sahip uçaklarında internet servis sağlayıcısı (ISS) ihalesini almakta olduğunu , Türk Hava Yolları THY ’nin uluslararası uçuşlarında uçak içinde Wi-Fi hizmeti vereceğini ortaya koyarak , söz konusu işlemlerin KDV ve Özel İletişim Vergisi’ne tabi olup bulunmadığı sual etti .

Maliye de “ Türk Hava Yolları THY ’nin uluslararası uçuşlarında uçaklar 10 bin feet yüksekliğe ulaştığında gerçekleşeceği ve işlemin Türkiye’de gercekleşen ya da Türkiye’de faydalanılan bir hizmet niteliğinde olmadığı anlaşıldığından söz konusu hizmet KDV’nin konusuna girmemektedir. Ancak söz konusu hizmetten Türkiye’de yararlanılması durumunda KDV’ye tabi olacağı açıktır” görüşünü verdi. Özelgede şirket ismi yer almıyor, ancak önceki sene Türk Hava Yolları THY ’nin yapmış olduğu ihaleyi TTNET kazanmıştı.

 

NASIL İŞLEYECEK

Kişi ya da şirketler vergi mevzuatında tereddüt ettikleri bazı konuları Maliye Bakanlığı’na başvurarak görüş soruyorlar. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı da verdiği cevabı demek oluyor ki özelgeyi kamuoyuna da açıklıyor. Maliye’ye, uluslararası uçuşlarda kullanılan internet paketinin KDV ve Özel İletişim Vergisi (ÖİV) karşısındaki durumu ile ilgili bir sual geldi.

Gelen sorunun bir özetinin de verildiği özelgede, şirketin Türk Hava Yolları THY ’ye Wi-Fi hizmeti vereceği belirtildikten akabinde , yolcuların söz konusu internet paketini uçak havada iken şirketin ara yüzünden kredi kartı kullanılarak satın alacağı, sistemin; uçak içersinde bulunan kurulu donanım üzerinden bir yabancı memleket uydusuna bağlanacağı, bu uydunun veriyi yer istasyonuna ileteceği, yer istasyonunun veriyi şirkete aktaracağı, internet hizmetinin uydu sistemleri üzerinden verileceği, uydulara ait hizmet bedelinin Türk Hava Yolları THY tarafından ödeneceği, söz konusu internet hizmetinin uluslararası uçuşlarda uçaklar 10 bin feet yüksekliğe ulaştığında aktif olacağı açıklandı .Kaynak: hurriyet

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika