spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

2-3 ay içinde halka arzımızı yaparız

Seçtiklerimiz

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, bölgesel yolcu uçağı projesine ilişkin, "3-4 yıl gibi kısa bir sürede hiçbir ülkenin sıfırdan tasarımla uçak sahibi olamayacağını belirterek, "Onun için hazır bir ürüne gitmeniz lazım. Devlet anladığım kadarıyla onu tercih edecek. Tüm kabiliyetlerimizle o projeye de yardımcı olacağız, katkıda bulunacağız" dedi.
 
Dörtkaşlı TUSAŞ olarak, tüm imkanlarıyla bu projeye katkıda bulunacaklarını ifade eden Dörtkaşlı, "3-4 yıl gibi bir sürede hiç kimse bunu sıfırdan özgün yapamaz. Dolayısıyla demek ki hazır bir uçağa yönelinecek, onun lisansı alınacak, Türkiye’de üretilecek. O üretim aşamasında bizim kabiliyetlerimiz, yeteneklerimizin kullanılacağını düşünüyoruz. Bir ihtiyaç, bir pazar, bir takvim var ve bu takvim kaçırılmak istenmiyor. 3-4 yılda dünyanın hiçbir ülkesi sıfırdan tasarımla uçak sahibi olamaz, böyle bir şey yok. Onun için hazır bir ürüne gitmeniz lazım. Devlet anladığım kadarıyla onu tercih edecek" değerlendirmesinde bulundu.
 
TUSAŞ’ın halka arzı
 
TUSAŞ’ın halka arzıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Dörtkaşlı, halka arz için şirketin hukuki ve mali sisteminin bir noktaya getirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu yöndeki işlemlerin tümünü tamamladıklarını belirten Dörtkaşlı, şunları kaydetti:
 
"Geriye kalan talep toplama ve gonga vurulması. Dolayısıyla harcamamız gereken 100 birim enerjinin 90-95’ini harcadık. Sonra Avrupa Merkez Bankası toplantısı, euro bölgesindeki gelişmeler, volatilitenin artması, Fed’in faiz kararı gibi bir dizi gelişme ve belirsizlik ortaya çıktı. Ortamı iyi bulmadık ve ocak sonunda süreci durdurduk. Yeniden devam denilince 1-1,5 yıllık halka arz çalışmasını yeniden yapmamıza gerek yok. 90 birimlik çalışma belki 85’e düşer o kadar. Çünkü son dönemle ilgili yeniden rapor çıkartmamız ve gözden geçirmemiz lazım. Ortamın uygun olduğunu görürsek, hissedersek ortaklarımıza sorarız ‘evet’ derlerse hemen 2-3 ay içerisinde uygun bulduğumuz koşullarda halka arzımızı yaparız"
 
IDEF’e geniş katılım
 
Dörtkaşlı, Türkiye’nin en önemli havacılık ve uzay şirketi olarak, 12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’15) bir anlamda ev sahibi konumunda olduklarını, bu nedenle fuara geniş katılım sağlayacaklarını söyledi.
 
IDEF’in pazarlamasında ciddi bir başarı kaydedildiğini ve çok ciddi bir katılım olduğunu vurgulayan Dörtkaşlı, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Potansiyel müşterilerimizin üst düzey sivil ve askeri temsilcileri IDEF’te yer alıyor. Bu bizim için bir avantaj. Tek tek gitsek belki 2-3 ayda görebileceğimiz insanları 3-4 günde göreceğiz. Onlara da kendi özgün, egemen ürünlerimizden gösterme şansımız olacak. Bazı planlı aktivitelerimiz, randevularımız var. IDEF’te 24 saat esasına göre temaslarımız olacak. Hem endüstri endüstri hem de yabancı ülke satın alma yetkilileri, kullanıcılarına yönelik faaliyetlerimiz olacak. ANKA’yı, HÜRKUŞ’u, GÖKTÜRK ve ATAK’ı anlatacağız. Bunları anlatmak demek, bu ürünlerin altında yatan kabiliyetlerin de anlatılması anlamına geliyor. Bu kabiliyetler bu platformlarda yapılacak işlerle de sınırlı değil. Bu ürünler yapılabiliyorsa bu kabiliyetle başka ürünler için de yardımcı olunabileceği mesajı verilmiş oluyor"

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika