spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

3. havaalanı farklı sektörleri de heyecanlandırıyor

Seçtiklerimiz

 1974 yılında Koç Grubu bünyesinde 9 araçlık bir portföyle Türkiye’de araç kiralama hizmetini başlatan Avis Türkiye 40’ıncı yılını kutlarken, bu vesile üst düzey toplantısı da İstanbul’da gerçekleştirdi. Toplantının en önemli konuğu 7 kıtada faaliyet gösteren ve 8 milyar dolar cirosu olan global araç kiralama şirketi Avis Budget Group CEO’su Ron Nelson, Türkiye’nin ve şehir olarak da İstanbul’un kendileri açısında ciddi potensiyel taşıdığını belirtti. Araç kiralama ve hava taşımacılığı arasında bir paralellik gösterdiğini kaydeden Nelson, İstanbul’da yapılacak olan üçüncü havalimanı ile İstanbul’un hava yolu trafiğinde dünyanın en büyük hava trafiğine sahip şehir olacağını, bunun da otomobil kiralama sektörüne olumlu etkisi olacağını söyledi. Türk Hava Yolları ile geçen yıl yaptıkları ortaklıktan  mutlu olduklarını da kaydeden Nelson ‘THY büyüyor. Yolcu sayısını 10 kat artırdı. Biz de bundan faydalanıyoruz” dedi.

Yeni ülkeler sırada

Toplantıda konuşan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise 4 ülkede 30 bin araç ile hizmet verdiklerini, Azerbaycan, K.Irak ve Kazakistan’ın ardından yeni yurtdışı açılımları da gerçekleştireceklerini söyledi, ancak isim vermedi. Türkiye’de turist sayısının arttığını, ekonominin büyüdüğünü, iş seyahatlerinin artığına vurgu yapan Özdemir “Bunlar pazarın büyümesini etkin göstergeleri. Önümüzde önemli potensiyeller olduğunu görüyoruz” dedi.

ZİPCAR İLK KEZ TÜRKİYE’DE

Toplantıda değerlendirmede bulunan Avis Budget Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici de “Şu anda 4 ülkede 84 ofisle 28.000 araç parkı ile hizmet veriyoruz, yeni ülke yatırımlarımız devam ediyor, çok yakında Avis Budget Group’un yeni markası olan Zipcar’ı ilk lisansiye ülke olarak Türkiye’de lanse edeceğiz” dedi. Sattli araç kiralama yapan Zipcar’ı dünyada ilk defa lisansiyesi alınarak Türkiye’de hizmete sunacaklarını söyleyen Ekici bunun yeni yıl birlikte hayata geçireceklerini söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika