spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

3 helikopter pilotu tutuklandı

Seçtiklerimiz

DARBE  girişiminin yaşandığı gece Huber Köşkü’nü korumak için görevlendirilen 10 kişilik Özel Harekat Timini, yazılı emir olmadığı gerekçesiyle Polis helikopteri pilotları Başkomiser Ender Küçüka, Komiser Tolga Gültekin ve sözleşmeli pilot Barış Aktaş uçurmak istemedi. Bunun üzerine özel harekat timi, Huber Köşkü’ndeki güvenliği sağlamak amacıyla araçlarla yola çıktı.
 
  
HAVACILIK DAİRE BAŞKANININ TALİMATINI DİNLEMEDİLER
 
Özel harekat timini götürmek istemeyen pilotları, Havacılık Daire Başkanı Uygar Elmastaşı arayarak, ’Özel Harekat ekibini acil olarak götürmesi için sözlü emir verdiği’, buna rağmen pilotların ’Yazılı emir istediğini’ öğrenildi. Bu olay üzerine 3 pilot, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla açığa alınarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 pilot çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine yeniden mahkemeye sevk edilen Başkomiser Ender Küçüka, Komiser Tolga Gültekin ve sözleşmeli pilot Barış Aktaş tutuklandı.
 
 BAŞKOMİSER PİLOT’UN EVİNDE GÜLEN’E AİT CD’LER ELE GEÇİRİLDİ
 
 Polis ekipleri Küçüka’nın evinde yaptığı aramada FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen’in sohbetlerinin bulunduğu CD’ler ve çeşitli dijital dökümanlar ele geçirdiği öğrenildi.
 
 YÖNERGEDEN: ACİL DURUMLARDA EMİR SÖZLÜ OLABİLİR
 
 Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı Uçuş Kıymetlendirme Kurulu, Uçuş Personeli Nitelikleri ve Hava Aracı Görevlendirilmesi Yönergesi, dördüncü bölümünde Hava aracı görevlendirilmesi ve Hava aracı talep ve görevlendirme usulleri Madde- 26’da acil durumlarda sözlü emire uyulacağı yer alıyor. Yönergedeki söz konusu bölüm şöyle:
 
 1-Acil hallerde talepler sözlü olarak yapılabilir, eğer uçuş uygun değerlendiriliyorsa görev yerine getirilir, ilgili yazışma ve onayları daha sonra alınır.
 
 2-Olağanüstü hallerde, doğal afetlerde ve acil müdahale gerektiren durumlarda bu maddede belirtilen form ve onaylar aranmaz.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ
 
Havalimanı’nda o gece yaşananların kameralara yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde teknik ekip tarafından uçuşa hazırlanan helikopter görülüyor.. Özel Harekat ekiplerinin havalimanına gelişi, ancak pilotların uçmayı reddetmesi üzerine geri dönüşleri görülüyor.
 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika