spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

380 milyon THY ‘yi izledi

Seçtiklerimiz

THY reklamları youtube üzerinde rekor izlemeye ulaşırken, son izleme rakamı ise 380 milyonu aştı.
 
380 milyon kişi tarafından izlenen TÜRK HAVA YOLLARI (THY)’nin reklamları, son 10 yıla damga vurdu. TÜRK HAVA YOLLARI (THY)’nin Kobe ve Messi’yle düzenlediği çalışma, YouTube’un 10 yılda yayımlanan en beğenilen reklamı seçildi
 
Dünyanın en fazla noktasına uçan havayolu şirketi Türk Gökyüzü Yolları (TÜRK HAVA YOLLARI (THY)) internetin de kralı oldu. TÜRK HAVA YOLLARI (THY)’nin reklam filmleri sosyal paylaşım sitesi YouTube’d şu ana kadar 380 milyon şahıs tarafından izlendi. Bu da dünyada her 20 kişiden birinin bu reklamları görmesi anlamına geliyor. Havayolu kategorisinde lider olan Türkiye, en yakın rakibi KLM’nin ise 4.9 kat fazla video izletmiş durumda.

Son olarak YouTube’un düzenlediği bir yarışma, TÜRK HAVA YOLLARI (THY)’nin internetteki başarısını perçinlemiş oldu. 2005’te açılan dünyaca meşhur sosyal paylaşım sitesi YouTube, kurulduğundan bu yana yayımlanan reklamlar arasında en beğenileni belirlemek için yarışma yaptı. 28 Mayıs’ta başlayan ve katılımcıların oylarıyla belirlenen yarışma dün sona erdi. Webby Awards işbirliğiyle tertip edilen yarışmada ipi Türk Gökyüzü Yolları’nın reklamı Kobe vs. Messi: The Selfie Shootout göğüsledi. 

 
DEVLERİ GERİDE BIRAKTI 
 
Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi ile NBA’nın en iyi basketbolcularından Kobe Braynt’ın oynadığı ve dünyanın farklı ülkelerini konu meydan reklam filmi, 20 finalist arasından sıyrılarak en yüksek oyu aldı. 10 Years of YouTube Ads isimli yarışmada TÜRK HAVA YOLLARI (THY)’nin geride bıraktığı rakipler ise Nike, Dove, Volkswagen, Volvo, Pepsi, T-Mobile gibi şirketler oldu. 
 
VAN DAMME’IN REKLAMINI GEÇTİ
 
140 milyon şahıs tarafından izlenen TÜRK HAVA YOLLARI (THY)’nin reklamının hemen peşinden en yüksek oy ise Volkswagen’in 2011’de yayına koyduğu Darth Vader kostümü giymiş bir çocuğun yer aldığı The Force videosu oldu. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’li televizyon yıldızı Van Damme’ın rol aldığı Volvo Truck reklamı ise dördüncü oldu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika