spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

3d Yazıcı ile Uçak Üretmek Mümkün Olacak

Seçtiklerimiz

ABD merkezli Autodesk, ayağa göre en ideal ayakkabı, organ ve protez üreten, hatta uçak tasarlamada dahi kullanılan 3 boyutlu yazıcısını Fransa’da tanıttı. 5 bin dolara satılan yazıcının gelece yön vereceği söyleniyor

Başta mimarlık, tasarım ve mühendislik alanları olmak üzere yazılım dünyasının öncü firmaları aralarında yer alan ABD merkezli Autodesk, geleceğe damgasını vuracaklarına inandıkları üç boyutlu yazıcılarını görücüye çıkardı. Autodesk, üç boyutlu yazıcı piyasasının hakimiyetini elde edeceği düşünülen açık yazılım platformu Spark ve kendi üç boyutlu yazıcısını Fransa’nın başkenti Paris’te her yıl düzenlenen ‘Autodesk Gallery’ adlı etkinliğinde tanıttı. Tasarım ve teknolojinin geleceğinin sergilendiği etkinlikte, mimarlık, endüstri, otomotiv, tıp ve Moda da konuşuldu.

Fiyatı 5 bin dolar

Firmanın CEO’su Carl Bass, hakkında ‘üç boyutlu yazıcıların Android’i’ yorumları yapılan Spark’ın ücretsiz olacağını söyledi. Buna göre evinde üç boyutlu yazıcısı bulunan herkes Spark’taki modelleri indirip üretim yapabilecek. Bass, Autodesk’in henüz isim verilmeyen üç boyutlu yazıcısının ise 5 bin dolar olacağını söyledi. 2018 yılında 16.2 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilen üç boyutlu yazıcı sektöründen bahseden Bass, özellikle gelecek tasarımlara değindi.

İdeal ayakkabı

"Gelecek üç boyutlu yazıcılarda" diyen Bass ileride evlerin fabrikada inşa edileceğini söyledi. Fabrikalardaki üç boyutlu yazıcılardan çıkan parçalar birleştirilip bina haline getirilebilecek. Bass bunun dışında gelecek yıl herkesin üç boyutlu yazıcılardan üretilen kıyafetlere erişim sağlayabileceğini ve bunun bir ayrıcalık olmaktan çıkacağını ekledi. Firma şimdiden Nike ile işbirliği yaparak insan vücudu için sağlık açısından en uygun olan ayakkabıyı bir yazılım ve üç boyutlu yazıcı kullanarak üretmek üzere araştırmalar yürütüyor.

Malzemesi belli değil

Etkinlikte Autodesk ve Airbus firmasının ortaklaşa gerçekleştirdiği bir çalışma da tanıtıldı. İki firma 2050 yılında üretileceği tahmin edilen bir uçak üzerinde çalışıyor. Yapılacağı malzeme teknoloji her gün hızla ilerlediği için henüz belirlenmeyen uçak transparan olacak ve üç
boyutlu yazıcılar ile üretilecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika