spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

4. Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali

Seçtiklerimiz

Gerçek uçaklardan tek farkları boyutları olan model uçaklar, THK’nın Karain-Antalya Havacılık eğitim Merkezi’nde hünerlerini sergiledi. TEI-Tusaş Motor Sanayi tarafından üretilen jet motor türbininin de ilk kez denendiği ve saatte 300 kilometre hıza ulaşabilen uçakların yarıştığı THK Jet Festivali’ne yurt dışından bir çok sporcu katıldı.

 

ŞOVLAR BÜYÜLEDİ

Üstün teknik ve altyapı imkanları gerektirmesi nedeniyle sadece gelişmiş ülkelerde gerçekleştirilebilen jet uçağı yarışlarına ise ilgi yoğun oldu. THK ve THK Üniversitesi sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalde, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait Model Solo Türk uçağının şovu, mikrolight, paraglider, mosquito, paraşüt, wingsuit atlayışları ve balon gösterileri yapıldı. İzleyiciler ise fotoğraf makineleri ile o anları ölümsüzleştirdi. Jet model uçakların birbirinden farklı şovlar sergilediği festivalde, pilotların zemine bir metreye kadar indirmesi ise yürekleri ağızlara getirdi. Öte yandan İsviçreli engelli pilot Hans Mesmmer tekerlekli sandalye ile uçağını uçurdu.

 

"SADECE DERİ TOPLAMYORUZ"

THK Başkanı Vacit Öktem, festivale Türkiye, Almanya,İsviçre ve İngiltere’den 30’a yakın sporcunun katıldığını söyledi. Festivalde orijinal jetlerin yaptığı manevraların hepsinin model uçaklar tarafından yapılabildiğini aktaran Öktem, “Havacılığın her alanındaki gösteriler sergilenecek. Antalya şubemiz ciddi emek sarf etti.

Yoğum katılımdan bunun Karşılığını aldık. Eskiden THK sadece kurban derisi toplamakla gündeme gelirdi. Şimdi ülkemizin yanında eğitim merkezlerinde gençlerimizi yetiştiriyoruz. Bu gençleri biz yetiştirdik. Eski genel başkandan kaynaklanan olumsuzlar olmayacak. Yeni yönetimle eski imajımızı yeniden kazanacağız. Halkımız bize güvensin” dedi. Festival uçakların sıralı şekilde gösterileri ile devam etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika