spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

5 yılda 800 istifa!

Seçtiklerimiz

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, son 5 yılda Hava Kuvvetleri’nden 800’e yakın savaş pilotunun istifa ettiğini, Ergenekon, Balyoz ve Casusluk davaları nedeniyle Hava Kuvvetleri’nin 12 yıllık geleceğinin heba edildiğini savundu.
 
Karakuş, “Yaşananlar çok sayıda genç pilotu etkiledi. Uludere olayı kırılma noktası oldu. Uludere, Hava Kuvvetleri’nin Kandil’e bomba atmasını engellenmek için kurulan bir istihbarat tuzağıydı. Birçok pilotun ‘katil gibi suçlanacaksak, özel hava yolu şirketine geçeriz’ şeklinde düşündüğünü biliyorum” dedi. Karakuş, şöyle devam etti: “Bilgin Balanlı gibi kıdemliler ceza alınca, alt rütbedekiler terfi ettirildi. Çok sayıda subay istifa ederek, özel hava yolu şirketine geçti. Özel hava yolundaki bir pilot, savaş pilotunun 6-7 katı maaş alıyor. Son 5 yılda 800 istifa oldu.”
 
F-4’ler modernize edildi
 
Hava Kuvvetleri’ndeki tüm Phantomlar’ın modernize edildiğini, uçaklardaki yorgunluk için 100 bin saatlik uçuş süresine bakıldığını dile getiren Karakuş “1994 yılında Phantom’un modernizasyonu için İsrail ile anlaşma yapıldı. 24’ü İsrail’de, 28’i Türkiye’de 650 milyon lira (650 trilyon) harcanarak modernize edildi.” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika