spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

55 bin İranlı turist geliyor

Seçtiklerimiz

Süleyman Demirel Havaalanı hareketli günlere hazırlanıyor.İran Havayolları, SD. Havaalanı Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda Nevruz Bayramı dolayısıyla 16 Mart-6 Nisan tarihleri arasında dış hatlarda 275 uçağın iniş,275 uçağın da kalkış yapacağını bildirdi. Bu da Isparta’da büyük bir sevinçyarattı. 20 günlük süre zarfında Isparta’ya ortalama 8 uçak iniş ve 8 uçak dakalkış yapacak. Uçakların kapasitesi ortalama 200 kişilik hesaplandığında Isparta’ya inecek turist sayısı 55 bin oluyor. Bu da 55 bin turistin Isparta’yı ziyaret edeceği anlamına geliyor.
 
EKONOMİK HAREKETLİLİK BEKLENİYOR
Bu arada gelen turistlerin Isparta’da ilk olarak Davraz Kayak Merkezi’ni ziyaret edecekleri öğrenildi. Kayak Merkezi’nin yanı sıradturistlerin şehir merkezinden de alışverişe çıkmaları bekleniyor. Bu anlamda Isparta ekonomisi de hareketli günler yaşayacak.
 
BURDUR, ANTALYA, İSTANBUL
Öte yandan Süleyman Demirel Havaalanına inen turistler,Burdur’da da bazı fabrikaları gezecekleri öğrenildi. Bir kısmı da Antalya,İstanbul gibi şehirlere geçerek, buralardaki güzellikleri görecek. Gelen turistler ülkelerine dönmek için yine Süleyman Demirel Havaalanı’nı kullanacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika