spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

ABD’de gösteriye hazırlanan uçak düştü, pilot öldü

Seçtiklerimiz

Kentin 112 kilometre kuzeyindeki Newburgh’da New York Hava Gösterisi’ne hazırlanan pervaneli uçaklardan birinin gösteriye hazırlık uçuşu sırasında düştüğü bildirildi.

Yerel televizyon kanalına konuşan görgü tanığı, Stewart Uluslararası Havalimanı yakınında meydana gelen kazada, yoğun duman çıkaran uçağın bir süre sonra düştüğünü belirtti.

– New York Hava Gösterisi

Kazaya rağmen 29-30 Ağustos tarihlerinde Newburgh’da yapılacak hava gösterisine, ABD Hava Kuvvetleri’nin en yeni savaş uçağı F-22 Raptor’dan pervaneli eski türlere kadar birçok farklı uçak katılacak.

New York Hava Gösterisi’nin öncesinde dün 4 askeri jetle gösterinin onuruna New York kenti semalarında bir ön uçuş gerçekleştirilmişti. New York’ta Özgürlük Heykeli, Ellis Adası ve Dünya Ticaret Merkezi gibi birçok önemli bina ve yapının üzerinden geçilerek gerçekleşen uçuşa, F-22 Raptor (Yırtıcı kuş), F-16 Flying Falcon (Uçan Şahin), P-51 Mustang (Yaban atı) ve B-25’den oluşan askeri jetler katılmıştı.

F-22 ve F-16 ABD ordusunda halen savaş uçağı olarak kullanılırken, tek motorlu P-51 Mustang 2. Dünya Savaşı’nda ve Kore Savaşı’nda bombardıman uçağı olarak kullanılmıştı. P25 ise 2. Dünya Savaşı’nda kullanıldı, Vietnam Savaşı sonrasına kadar hizmette kaldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika