spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

ABD’den gelen turist sayısı her geçen yıl artıyor

Seçtiklerimiz

TUROB’un değerlendirmesine göre, 2000’de 515 bin olan ABD’den gelen turist sayısı, bu yılın ocak-ekim döneminde 708 bine ulaştı

Yönetim Kurulu Başkanı Bayındır:

“Amerika, kalış süreleri ve harcamaları dikkate alındığında önemli bir kaynak pazar. THY’nin de desteğiyle ülke payımızın artırılmasını hedefliyoruz”

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) , ABD’den gelen turist sayısının 2000’de 515 binden bu yılın ocak-ekim döneminde 708 bine ulaştığını bildirdi.

Birlikten yapılan açıklamada, Türkiye’nin, harcama potansiyeli en yüksek turist grupları arasında yer alan ABD’lileri cezbetmeye devam ettiği vurgulandı.

Bölgesel karışıklıklara ve toplumsal olaylara en hızlı tepki veren pazarlardan biri olmasına rağmen ABD’den Türkiye’ye gelen turist sayısındaki istikrarlı artışın dikkati çektiği kaydedilen açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden hareketle yapılan değerlendirmeye göre, Türkiye’ye 2000’de ABD’den 515 bin turist geldi. 2003’te ikinci Körfez Savaşı’yla adeta dibe vuran pazar, geçen sürede toparlanmakla kalmadı, turist sayısını da neredeyse ikiye katladı. Türkiye’ye en fazla turist gönderen 10 ülkeden biri olan ABD’den gelen turist sayısı bu yıl da artışını sürdürdü. Bu yılın ocak-ekim döneminde, ABD’den gelen turist sayısı 708 bin kişiye ulaştı. Turistlerin 469 bini İstanbul’u tercih ederken, otelciler de bu potansiyelin yükselerek devamı için harekete geçti” bilgilerine yer verildi.

ABD pazarındaki yükselişi desteklemek için Türk Hava Yolları (THY) ile iş birliği çalışmalarına başlandığı kaydedilen açıklamada, ilk etapta Washington ve Houstan’dan 15 acente yetkilisinin İstanbul’da ağırlandığı aktarıldı.

TUROB ve THY arasında 5 yıldan bu yana ABD pazarının geliştirilmesi amacıyla devam eden iş birliğinin özellikle THY’nin yeni açtığı hatlarda yoğunlaştığı vurgulanan açıklamada, “İş birliği sayesinde, bölgenin önde gelen tur operatörleri, seyahat acenteleri, yöneticileri ve basın mensupları, İstanbul’da TUROB üyesi tesislerde ağırlanıyor. Her yıl 50’ye yakın noktayı hedef alan tanıtım gezileri de ABD pazarına odaklanmış durumda” denildi.

– “ABD’li turistler daha çok harcama yapıyor”

Açıklamada, Türkiye’ye gelen turistlerin kişi başı ortalama harcaması 800 dolar olurken, ABD’lilerde bu rakamın bin doları aştığı belirtilerek, genellikle 5 yıldızlı ve butik otellerde konaklayan ABD’li turistlerin, Türkiye’ye geliş nedenleri arasında ilk sırayı iş ve kültür turizminin aldığı kaydedildi.

Şehir turları, rehberli turlar, gastronomi turları, SPA ve wellness paketlerinin ABD’li turistleri cezbeden unsurlar arasında yer aldığı aktarılan açıklamada, Türkiye’ye gelen ABD’lilerin dörtte üçü İstanbul’u tercih ederken, Kapadokya ve Efes’in en fazla talep gören yerler olarak öne çıktığı anlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TUROB Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır, geçen yıl Türkiye’ye gelen 785 bin Amerikalı turistten 503 bininin İstanbul’da konakladığını bildirdi.

Amerika’nın, kalış süreleri ve harcamaları dikkate alındığında önemli bir kaynak pazar olduğunu aktaran Bayındır, “THY’nin de desteğiyle ülke payımızın artırılmasını hedefliyoruz. Her zaman pazar ve ürün çeşitliliğinin önemi üzerinde duruyoruz. Yaptığımız çalışmalar Amerika pazarındaki potansiyelin daha iyi değerlendirilebileceği yönünde. Böylelikle THY’nin de desteğiyle bölgedeki seyahat acentesi, tur operatörü ve basın mensuplarını İstanbul’da ağırlamaya başladık” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika