spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Adana”ya özel havacılık lisesi açıldı

Seçtiklerimiz

Okul, Adana Havalimanı’nın ardından, önümüzdeki süreçte faaliyete geçmesi planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın hizmete girmesiyle, bölgede sektörün nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. 28 Eylül’de eğitim öğretime başlayacak olan Özel Çukurova Skyjet Havacılık Lisesi, üç bölümde faaliyet gösterecek.

 

İstanbul’da eğitim veren Türkiye’nin ilk özel havacılık lisesinin ikinci şubesini Adana’da açtıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Yılmaz, ‘Havacılık sektöründe ciddi eğitimli personel eksiği var. Bu eksiği gidermek için İstanbul’da ilkini açtığımız liseden sonra Adana’yı seçtik. Adana ve Mersin bölgesi, havacılıkta önemli trafiğin yaşanacağı bir bölge. 4 yıl boyunca burada eğitim görüp kendini geliştiren öğrenciler, kendi topraklarında, çok iyi koşullarda istihdam edilebilecek’ dedi.

 

İlköğretimi bitiren öğrencileri, sözlü mülakatın ardından havacılık lisesine kabul ettiklerini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: ‘Havacılık sektöründen gelen biri olarak, mesleğimizin esası disiplin olduğundan mülakatta buna çok önem veriyoruz.

Lisemizden mezun olan öğrencilerimiz 2 yıllık Uçak Teknolojileri, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Lojistik bölümlerine sınavsız geçiş hakkı elde ediyor. 4 yıllık fakülteler için de ek puan avantajları var. Burada 12’nci sınıfta mezun olan bir öğrenci Advance düzeyde İngilizce öğrenmiş oluyor.’

 

İstanbul’un ardından ikinci şubeyi Adana’ya açmasının, bir anlamda doğup büyüdüğü topraklara yatırım olduğunu belirten Mehmet Sait Yılmaz, havacılık sektöründe yetişmiş eleman açığının hızla arttığını, mezun olacak gençlerin çok iyi şartlarda iş bulmasının mümkün olacağını kaydetti.

 

Adana ile Tarsus arasında D-400 Karayolu üzerinde Yenice bölgesinde açılan okulda kayıtlar başladı. Dört yıl eğitim veren okulda bin öğrenciye hitap edecek fiziki altyapı hazırlandı. Okul yetkilileri devletin verdiği eğitim desteğinin kendi okullarında da geçerli olduğunu, nakille gelecek öğrencilerin eğitim yardımı almayı sürdüreceğini açıkladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika