spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

AgustaWestland Helikopterlerini Airshow’da Sergiliyor

Seçtiklerimiz

Dünyanın önde gelen helikopter üreticisi AgustaWestland pazar lideri helikopterlerini, 25 – 28 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul Airshow’da sergiliyor. En modern çift-motorlu helikopterlere sahip helikopter üreticisi olan AgustaWestland, en yeni modeli AW139 ve GrandNew’un yanı sıra on koltuklu modeli AW169 da fuar da yer alacak.

AgustaWestland, ticari helikopterlerde Türkiye’deki tek temsilcisi Kaan Air’ın desteğiyle, pazar lideri konuma geldi. AgustaWestland’ın Türk ticari helikopter filosunda şu anda AW119 hafif-tek motor; AW109 Power ve GrandNew hafif-çift motor ve AW139 ara-çift olmak üzere 27 helikopter bulunmaktadır. Kısa zaman içerisinde bu filoya AgustaWestland’ın tamamen yeni, 4,5-ton ve 8-ton ağırlık sınıflarındaki, AW169 ve AW189 helikopterleri de katılacaktır.

Kaan Air AgustaWestland Bölgesel Bakım Üstü Oldu

Türkiyenin ilk ve tek büyük heliportu Kaan Heliport’u 2012 yılında hizmete sunan Kaan Air, 2014 yılı itibariyle AgustaWestland’ın JAR 145 standartlarında bölgesel bakım ve onarım üssü haline geldi. Kaan Heliport, aynı zamanda hangarlama ve helikopter iç donanım montaj merkezi olarak da hizmet veriyor. Hangarlamanın yanı sıra kiralama, teknik danışmanlık ve bakım hizmetlerinin de sunulduğu Kaan Heliport’un kapalı alanı 16 büyük boy helikopter kapasitesine sahip. Ayrıca misafir pilot ve teknisyenlerin ağırlanacağı, tam donanımlı ofis alanları mevcut.

GrandNew – Yüksek Performans & Çok Yönlülük

GrandNew orijinal Grand’ın üstün performans özelliklerini muhafaza ederken, sınıfındaki diğer helikopterde bulunmayan en gelişmiş avioniğe de sahiptir. GrandNew Sentetik Görüş özelliğine sahip yeni EFIS ile hizmete girecek olan ilk tip onaylı hafif çift (CS/JAR/FAR 27) olup ve sınıfında hava operasyonları için en son gelişmiş global konum belirleme sistemi-esaslı seyrüsefer şartlarına tamamen uyan piyasadaki ilk helikopterdir. Geniş kabini altı yolcu almaktadır ve müşterilerin kabinlerinin içlerini kendi kişisel tercihlerine uygun olarak özelleştirmelerine olanak vermek için üzere geniş bir ekipman çeşidi ve malzemeler sunmaktadır.

Yaklaşık 340 adet Grand ve GrandNew helikopterleri, dünya çapında 40 ülkeden 200’ü aşkın müşteri tarafından, VIP/kurumsal taşımacılık, yolcu taşımacılığı, kanun uygulama, acil tıbbi hizmet, SAR, liman pilot mekiği, denizcilik devriye ve su kirliliği izleme gibi birçok misyonu yerine getirmek üzere, sipariş edilmiştir.

AW169 – Yeni Nesil Yetenekler

Hava ambulansı, kanun uygulama, kurumsal taşımacılık, kamu hizmetleri ve açık deniz taşımacılığı gibi çok çeşitli misyonu yerine getirmek üzere, yeni nesil AW169 ara sınıf çift-motorlu helikopter için 120’yi aşkın sipariş verilmiştir. AW169 teslimatları önümüzdeki yıl, sivil belgelendirmenin ardından başlayacaktır. AW169 30 yılı aşkın bir süreden beri sınıfındaki ilk yeni helikopterdir.

AW169 kabini 10 yolcuya kadar veya VIP konfigürasyonunda yedi yolcuya kadar ağırlayabilmektedir. AW169 kabin gürültü ve titreşim azaltma sisteminin yanı sıra çeşitli gelişmiş uçuş-sırası eğlence ve kabin aydınlatma sistemleri ile donatılabilir. El yapımı malzemeler ve ince işçilik ile birleştiğinde, AW169 kabini yolcular için üstün düzeylerde konfor sunacaktır.

AW169 iki 100 shp sınıfı PW210A turbo-şaft motor ile çalışmakta ve bunlar hava aracının 140 knot üzerinde seyretmesine ve sıcak koşullarda bile, maksimum azami uçuş ağırlığı olarak düşey Kat.A/Sınıf 1 kapasitesi sağlamasına olanak vermektedir. AW169 EASA CS-29 / FAR Kısım 29 en son Tadilatlarına uygun olarak belgelendirilmektedir ve sınıfındaki en son güvenlik standartlarını karşılayan tek helikopter olacaktır.

AW169 Kabini – Gökyüzündeki Şık, İleri Teknoloji Lüksü

Studio Lanzavecchia + Wai tarafından tasarlanmış olan, İtalya’da düzenlenen yarışmada iç tasarımı ile ödül alan AW169, yenilikçi bir VIP kabin içi sergilenmektedir. AW169 VIP kabini AW169 yolcularına gerçek-zamanlı uçuş durumu ve seyrüsefer bilgileri ile birlikte SkyOne uçuş-içi eğlence sistemleri ile gerçek bir VIP deneyimi sunmak üzere, Custom Control Concepts ile olan ortaklıktan yararlanmaktadır.

Oniki Ethernet portu kabin genelinde kesintisiz bağlanabilirlik için, her türlü ekran ve anahtar paneli kombinasyonu bağlantısı sağlamaktadır. Birçok özel cihaz seçenekleri için opsiyonlar da mevcuttur, bunların arasında: HD video, stereo audio, video kayıt, uydu iletişim, kamera, aydınlatma ve gölge kontrolü de yer almaktadır.

AW139 – Emsalsiz Lüks

AW139 yönetici helikopterleri için kendi ağırlık sınıfındaki yeni mihenk taşıdır. En iyisini talep edenlerin en titiz standartlarını karşılamak üzere tasarlanmış olan AW139 kapasite, hız, yolculuk kalitesi ve yolcu kabini alanında tüm diğer çift-motorlu helikopterleri gölgede bırakmaktadır. Kusursuz tasarımı, en son teknoloji avionikleri, lüks ağırlama ve düşük gürültü teknolojisi ile VIP taşımacılık pazarında yeni standartları belirlemektedir.

AW139 165 knot (306 kph) seyir hızı, 500 nm (927 km) üzerinde bir menzil, 5 saatlik dayanım ve üstün havada durma performansı ile sınıfının en iyi performansını sunar. Güç yedeği ile, AW139 (yükseltilmiş veya zemin düzeyindeki) bir helikopter pistinden maksimum kalkış ağırlığında kategori “A” (Sınıf 1) üstün performans garantisi verir.

Sınıfındaki en büyük yolcu kabini ile, AW139 yolcularını geniş, rahat ve sessiz bir ortamda ağırlayabilir. Engelsiz kabin tasarımı oturma konfigürasyonları için maksimum esnekliğe olanak verirken, yolcularına altı geniş kabin penceresinden mükemmel görüş sağlar. Telekomünikasyon, çalışma alanları, yiyecek ve içecek ile depolama alanı gibi aksesuarlar için bol bol alan mevcuttur. Bagaj bölmesi hem yolcu bölmesi içinden hem de helikopterin dışından erişilebilen, kocaman bir 3,4 metre küplük (120 fit küp) depolama alanı sağlar.

Bugüne kadar 70’ten fazla ülkeden 210’u aşkın müşteri tarafından yaklaşık 800 adet AW139 sipariş edilmiştir. Yaklaşık 700 adedi halen hizmette olup, VIP/kurumsal ve yolcu taşımacılığı, açık deniz taşımacılığı, SAR/EMS, kanun uygulama, yangınla mücadele, devlet rolleri gibi çok çeşitli misyonlar gerçekleştirmektedir. Küresel filo dünya çapında hizmette 1 milyon uçuş saatine ulaşarak, üstün bir kilometre taşı oluşturmuştur.

Kaan Air

Başarı Holding bünyesinde yer alan ve 2000 yılında kurulan Kaan Air, AgustaWestland’ın Türkiye’deki tek yetkili distribütörü ve sivil helikopterler için yetkili servis merkezidir. Filosunda, AW119Ke, AW109 Power, Grand New ve AW139 modellerinin yer aldığı 27 AgustaWestland helikopter bulunmaktadır. Şirket helikopter satışı, kiralama, VIP taşımacılık, hava ambulansı, turistik turlar, film çekimi de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede hizmet vermektedir.

Kaan Air, 2012 yılında açtığı, İstanbul’un merkezi Ayazağa’da yer alan Türkiye’nin en büyük heliport’u ile müşteri servis desteği de vermektedir. Heliport’un kapalı alanı 16 büyük boy helikopter kapasitesine sahiptir. Halen 12 helikoptere hizmet vermektedir. Kaan Air, 2012 yılında iki AW169 ve bir adet AW139 sipariş vermiş olup, sözkonusu helikopterlerin teslim tarihi 2015’tir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika