spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

AHEP GZP için devrede

Seçtiklerimiz

 ALANYA Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi, Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nı işleten TAV Havalimanları ile işbirliğini geliştirmek için çalışmalara başladı. AHEP önümüzdeki yıllarda havacılık işletmeciliği bölümünü de açmaya hazırlanıyor. AHEP kadrosunda doçent olarak görev yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) eski Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yıldırım Saldıraner ve TAV Alanya-Gazipaşa Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı bir araya gelerek gerçekleştirilebilecek projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundular.
 
Saldıraner ve Aşıklı, işbirliği kapsamında havalimanı personeli için işletme ve havacılık sertifika programları açılması ve ortak havacılık projeleri geliştirilmesi konularını da değerlendirdiler. Aşıklı, TAV olarak Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na önemli yatırım yaptıklarını söyledi. Aşıklı, yolcu terminal kapasitesinin yıllık 1 buçuk milyona çıkartıldığını, Ocak-Eylül 2014 itibariyle yaklaşık 504 bin yolcu sayısına ulaştıklarını belirterek, AHEP Üniversitesi’nin Alanya için önemli bir kazanç olduğunu ve işbirliğine olumlu baktıklarını ifade etti.
 
AMAÇ BÖLGE HAVACILIĞININ GELİŞMESİ
Saldıraner ise, AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın’ın sektör kuruluşları ile işbirlikleri ve ortak çalışmalara önem verdiğini, amaçlarının bölge havacılığının gelişmesi için katkı sağlamak olduğunu belirtti.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika