spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

AHL ‘Google Street View’da

Seçtiklerimiz

TAV’dan yapılan açıklamaya göre İstanbul Atatürk Havalimanı, TAV Bilişim Hizmetleri önderliğinde sanal ortama aktarıldı.
 
Böylece İstanbul Atatürk Havalimanı, dünyanın farklı yerlerindeki 50’den fazla metro, gar ve 16 havalimanının yer aldığı platforma Türkiye’den eklenen ilk havalimanı oldu.
 
Terminallerde çekilen binlerce fotoğrafı bir araya getirerek 360 derece gezilebilen panoramik bir harita ortaya çıkaran "Google Street View" uygulamasıyla kullanıcılar havalimanı içinde dolaşarak gerçeğe yakın bir deneyim elde edebiliyor.
 
Uygulamaya web üzerinde Google Maps sayfasını ziyaret edip, arama kutucuğuna "İstanbul Atatürk Havalimanı" yazarak ulaşılıyor.
 
Açılan sayfada ziyaretçilere eşlik edecek sarı bir insan şekli beliriyor ve bu sarı işaret sürüklenip harita üzerine getirildiğinde bazı alanlar maviye dönüyor.
 
Bu alanlar detaylı Street View görüntülerine ulaşılabilecek yerler olurken, yakından görülmek istenilen noktaya sarı adamı sürükleyip bırakarak gezintiye başlanıyor.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yolcu memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak üzere havalimanı ve yolcu dostu inovatif projeler üretme misyonları çerçevesinde, Türkiye’de bir ilke imza atarak bu uygulamayı hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını bildirdi.
 
Yolcuların seyahat planlarını kolaylaştıracak ve havalimanı hakkında detaylı bilgi edinmelerini sağlayacak bu ücretsiz uygulamayı faaliyet gösterdikleri diğer havalimanlarında da yaygınlaştırmayı planladıklarını aktaran Şener, şunları kaydetti:
 
"Havacılık sektörüne özel yazılım, donanım hizmetleri sunan ve global bir marka haline gelen hizmet şirketimiz TAV Bilişim Hizmetleri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu uygulamayla yolcularımıza hızlı, güvenli ve konforlu bir yolculuk sunuyoruz. Bundan böyle de yolcu ihtiyaçları ve aldığımız geri bildirimlere bağlı olarak yenilikçi ve ilklere imza atan projeler geliştirmeye devam ediyor olacağız."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika