spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

AHL tarifeli seferlere kapatılacak mı?

Seçtiklerimiz

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde bunun gerekçelerini sordu.

Cumhuriyet tarihinde ilk hava ulaşımının başladığı yer olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nın, bugün “dünyanın en yoğun 18. Havalimanı” olduğunu anımsatan Çıray, 2013 rakamlarına göre havalimanın 34 milyonu dış hat olmak üzere yılda 51 milyon yolcu tarafından kullanıldığını vurguladı. Çıray, önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

12 MİLYAR DOLARLIK HAVALİMANI

“Bugünkü değeri yaklaşık olarak 12 milyar dolar olarak tahmin edilen Atatürk Havalimanı’nın tarifeli uçuşlara kapatılacağı doğru mudur?

Havalimanının kapatılma gerekçeleri tam olarak nelerdir?

Bu gerekçeler hangi resmi verilere dayanmaktadır?

‘Recep Tayyip Erdoğan’ adının verilmesi gündemde olan yeni havalimanı hizmete girdikten sonra Atatürk Havalimanı’nın atıl bir hale gelmemesi için hangi önlemler alınacaktır?

Atatürk Havalimanı’nın yıl içinde on milyonlarca yerli ve yabancı yolcuyu ağırladığı hesaba alındığında kapatılması durumunda ortaya çıkacak milyarlarca dolarlık zarar için ne gibi önlemler alınacaktır?”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika