spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Air France pilotları 7 gün grev yapacak

Seçtiklerimiz

Alman hava yollarının rakiplerinden sayılan Fransız hava yolları Air France’ta çalışan pilotlar da, Alman meslektaşları gibi benzer taleplerle, Eylül ayında bir hafta boyunca grev yapacaklarını açıkladılar.

Fransız pilotları temsil eden sendika SNPL France Alpha’dan yapılan açıklamada, değişikliklere karşı olmadıkları, ancak hava yolları yönetimiyle diyaloğa giremedikleri için, grevden başka çarelerinin kalmadığı belirtildi.

SNPL Başkanı Jean-Louis Barber, şirketin yeniden yapılanması gerektiğini, ancak bu değişimde kendilerine de söz hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

Air France hava işletmesinden sorumlu Eric Schramm, şirket olarak kendilerinin daima görüşmeye hazır olduklarını, başta SNPL olmak üzere tüm pilot temsilcisi kurumlarla görüşmek istediklerini bildirdi.

Alman hava yolları Lufthansa ve ona bağlı Germanwings pilotları da şirket içindeki erken emeklilik sisteminde değişiklikler yapılmasına karşı çıktıkları ve daha fazla ücret istediklerinden dolayı grev yapacaklarını daha önce bildirmişlerdi.

Germanwings’de çalışan pilotların 6 saat süren greviyle, yüzden fazla uçuş iptal edildi ve 15 bin yolcu aksamalardan dolayı mahsur kaldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika