spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

AirAsia uçağındaki yolculardan ilki toprağa verildi

Seçtiklerimiz

Geçtiğimiz pazar günü kaybolan ve enkazı Java Denizi’nde tespit edilen AirAsia yolcu uçağını arama çalışmaları sürüyor. Saatler geçtikçe ulaşılan ceset sayısı da artıyor. Son bilgilere göre enkaz bölgesinde 10’dan fazla ceset bulundu.

Özel akustik cihazlarla operasyona katılan Fransız ekipler şu ana kadar havadan yürütülen arama çalışmalarını su altında devam ettirecek. Yetkililere göre cesetlerin çoğu, denizin dibinde olduğu tahmin edilen uçağın gövdesinde bulunuyor.

Kara kutuyu bulmak bir hafta sürebilir

Kötü hava koşullarına ve zamana karşı yarışan ekipler bir yandan da kazanın nedenini aydınlatacak kara kutuyu arıyor. Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu’ndan yapılan açıklamada kara kutunun bulunmasının bir hafta alabileceği belirtilmişti.

28 Aralık’ta, Endonezya-Singapur seferini yapan AirAsia Havayolları’na ait yolcu uçağıyla kalkıştan 40 dakika sonra irtibat kesilmişti. 162 yolcu ve mürettebat taşıyan uçağın enkazı Java Denizi’nde bulundu.

Naaşına ulaşılan yolculardan ilki dün toprağa verildi

Hayati Lutfiah Hamid, Endonezya’nın Surabaya kentindeki evinde düzenlenen cenaze töreninde, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika