spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

AirAsia uçağının düşme nedeni araştırılıyor

Seçtiklerimiz

Uçağın terör nedeni ile düşürülmüş olabileceğine dair şu ana kadar herhangi bir kanıta rastlanılmadığı bildirildi.

Endonezya’nın Surabaya Adası’ndan Singapur’a gittiği sırada Cava Denizi üzerinde irtibatı kesilen AirAsia uçağının düşme nedenine dair açıklama yapıldı.

Endonezyalı yetkili Andreas Hananto, şu ana kadar yapılan incelemeler kapsamında uçağın düşme nedeniyle ilgili olarak herhangi bir terör bulgusuna rastlanılmadığını kaydetti.

Açıklamada, kayıtların tamamının dinlendiğinin fakat sadece yarısının kopyasının çıkarıldığı ifade edildi.

Endonezyalı bir diğer yetkili Nurcahyo Utomo ses kayıtları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kayıtlarda pilotlar dışında başka bir kişi, patlama ya da ateş edilme sesine rastlamadık. Dolayısıyla terör olasılığını şimdilik kenara bırakıyoruz" dedi.

Diğer yandan ise cesetlerin denizden çıkarılması için çalışmalar ise sürüyor.

Cansız bedenlerin kimlik tespitleri ve ailelere teslim işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için kurulan özel ekibin başındaki yetkili Suryadi Bambang Supriyadi yaptığı açıklamada, çalışmaların dalgıçların bölgeye dalmakta güçlük çekmeleri nedeniyle zorlukla ilerlediğini dile getirdi.

AirAsia Havayolları’na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, 28 Aralık’ta Endonezya’nın Surabaya kentinden Singapur’a uçarken kaybolmuştu.

Arama çalışmaları sırasında uçağın Java Denizi’ne düştüğü belirlenmişti.

Uçaktaki 162 yolcudan şuana kadar 53’ünün ise cesedi bulunabildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika