spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Akgündüz’e Turizm Sektöründen Yalanlama

Seçtiklerimiz

Türkiye’den geçen yıl 4 bin kişinin ziyaret ettiği Maldivler’e, Fadıl Akgündüz’ün sahibi olduğu Caprice Gold’un 5 haftada 60 bin kişiye satış yapıldığını iddia etmesi turizm sektörünü şaşırtı. Üst düzey bir turizm temsilcisi, "Hayal ürünü ne böyle bir satış yapılabilir, ne de bu kadar kişi ağırlanabilir" dedi.

Maldivler’in başkenti Male’nin 250 kilometre kuzeyinde yer alan adada, 180 dönüm olan Caprice Gold Maldives Adası için satış gerçekleştirdiklerini bildiren tanıtımlar yapan Caprice Gold, internet sitesi ve televizyonlardan da 5 haftada 60 bin kişiye tatil satışı yaptıklarını duyurdu. Bu duyurunun ardından turizm sektörünün üst düzey temsilcilerinden biri ise şu açıklamayı yaptı:

"Maldivlere giden kişi sayısı belli. 60 bin kişi tamamen hayal ürünü diye düşünüyorum. Karışıklıklar öncesi Ukrayna’ya zar zor 70 bin kişiyi gönderirken, Maldivler gibi pahalı bir yere 5 haftada 60 bin kişilik satış yaptık denmesi hiç inandırıcı gelmiyor."  

5 BİN KİŞİ GİDİYOR

Geçen yıl Maldivlere 1500 kişi götürdüklerini ifade eden Peninsula Tours Yurtdışı Turlar Müdürü Melike Erol da, Türkiye’den Maldivlere giden toplam kişi sayısının ise 4-5 bin civarında olduğunu belirtti. Türkiye’den Maldivlere 3 havayolu firması ile seyahat edilebildiğini dile getiren Erol, "Bunlar Türk Hava Yollar (THY), Katar ve Emirates Hayolları. Bu kadar kişiyi götürmeleri için ya kendi havayolu firmalarını kuracaklar, ya da bu havayolu şirketlerinin yaptığı uçuşların tamamını kiralayacaklar" dedi.  

Maldivler’in yaklaşık 1200 adadan oluşan bir ülke olduğunu söyleyen Erol, "Satıldığı iddia edilen 60 bin kişilik tatil ancak 10 yılda planlanabilir. Bir adada bu kadar kişi ağırlanacak potansiyel Maldivler’de yok. bölgedeki en büyük otellerin kapasitesi 250 oda ve her adada 1 otel bulunuyor" dedi.

İSTANBUL’DAKİ OTELİN ARSA BEDELİ ÖDENMEDİ

Fadıl Akgündüz’ün İstanbul’da inşasını sürdürdüğü Caprice Gold Oteli daha açılmadan icralık olmuştu. 3 milyon dolarlık haciz işlemini, Akgündüz’ün denetimindeki şirketten alacağını tahsil edemeyen gıda toptancılarının kurduğu Sınırlı Sorumlu İstanbul Gıda Toptancıları İmalat Sanayi ve Depocuları Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi uygulamıştı. Kooperatif, Akgündüz’ün denetimindeki şirketten toplam 10.5 milyon liralık alacağı olduğunu açıklamış ve İstanbul 47. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği karar sonrası, Caprice Gold Oteli’ndeki 63 bölüme haciz işlemi uygulanmıştı.

TURİST SAYISI 4 BİNDE KALDI

Maldivler Turizm’den Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Shameem de 28 Ocak 2013’te TUSKON’a gerçekleştirdiği bir ziyarette şu ifadeleri kullanmıştı: "THY haftada 5 kez sefer düzenliyor. 2012’de 1 milyon turist geldi. Türkiye’den gelen Turist sayısı ise 4 binde kaldı."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika