spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Alman havacılık sektöründe iki önemli gelişme

Seçtiklerimiz

2009 yılında Brüksel Hava Yolları’nın yüzde 45’ini 73 milyon dolara satın alan Lufthansa, şimdi de şirketin geri kalan hisselerini satın almaya hazırlanıyor. Aradan geçen süre içinde Lufthansa’nın Brüksel Hava Yolları’na 45 milyon euro finanasman sağladığı ve buna karşılık şirketin tamamına sahip olacağı ifade ediliyor.
 
Şirket tarafından yapılan açıklamada, filosunda 49 tane uçak bulunan Brüksel Hava Yolları’nı, bünyesinde 90 uçak bulunduran  Eurowings seviyesine yükseltmeyi hedfledikleri ifade edildi.
 
2014 yılında 7.5 milyon yolcu taşıyan Brüksel Hava Yolları, 41.3 milyon euro net gelir elde etmişti.
 
AİR BERLİN KRİZDE, İŞÇİ ÇIKARIYOR
 
Öte taraftan, epeydir zarar yazan bir diğer Alman hava yolu şirketi Air Berlin’in en büyük hissedarlarından biri olan Etihad Airways’in, Air Berlin’in gereksiz bölümlerinin elden çıkarılması için Lufthansa ve TUI ile temas yürüttüğü açıklandı.
 
Şirket yönetiminin finans piyasası için yayınladığı bültende yolcu uçaklarının bir bölümünün Lufthansa’ya devredileceği ve personel sayısının 1.200 azaltılacağı belirtildi.
 
Air Berlin kalan 75 yolcu uçağının uçuş merkezlerinin Düsseldorf ve Berlin olacağını, turistik faaliyetlere ayrılan 35 uçağın da ayrı bir şirket çatısı altında işletileceğini duyurdu.
 
Lufthansa’nın Air Berlin’den altı yıllığına mürettebatıyla birlikte 40 dolayında uçak kiralayacağı ve bu uçakların bir Lufthansa kuruluşu olan Eurowings hesabına çalıştırılacağı öğrenildi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika