spot_img
spot_imgspot_img
11.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Alternatif turizmin yıldızı İbradı olacak

Seçtiklerimiz

Bozulmamış mimarisi, zengin yaban hayatı ve kardelenden Şakayık’a kadar 650 den fazla endemik bitkiye ev sahipliği yapan İbradı Havzası yapılan çalışmalarla Alternatif turizmin göz bebeği olma yolunda ilerliyor.

Bölge turizminin deniz-güneş-kum üçleminden çıkarıp turizmi 12 aya yaymak amacıyla Antalya Orman Bölge Müdürlüğünce yürütülen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Botanik Turizmi Projesi’ tamamlandı.

Toplam 100 km uzunluğunda 10 ayrı yürüyüş yolu rotasının uluslararası standartlarda işaretlendiği iki düğmeli evin restore edilerek pansiyona dönüştürüldüğü projenin kapanış toplantısına İbradı Belediyesi ev sahipliği yaptı. İbradı Belediyesi Muammer Aksoy Kültür Evi’nde yapılan toplantıya Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ,İbradı Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi, Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi, İbradı Belediye Başkan Vekili Mehmet Albayrak, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal ile proje sorumluları Hatice Demirbaş ve Emine Esra Er ‘in yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda bir konuşma yaparak alternatif turizmin önemine değinen Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk İbradı-Akseki Havzasındaki doğal ve kültürel değerlerin Akdeniz kıyı bandı merkezli turizm hareketine bir alternatif oluşturduğunun altını çizdi.Projenin bölgenin doğal ve kültürel kaynaklarının korunmasına ve bölgedeki sürdürülebilir kalkınmaya da katkılar sunacağını vurgulayan Kurt ‘ Eşsiz güzelliklere sahip bu bölge alternatif turizmin yıldızı olacaktır’ dedi.

Bölgede çalışmaları tamamlanan ‘Botanik Turizmi Projesi’ni değerlendiren İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru ise İbradı’nın el değmemiş doğal güzellikleri ile Antalya’nın saklı bahçesi olduğuna dikkat çekerek ‘İbradı Havzası düğmeli evleri, özgün ve bozulmamış mimari yapısı, yaban hayatı, endemik bitki türleri ile Torosların İncisi ünvanını hak eden bir bölge. İbradı Havzası bu ve benzeri alternatif turizm projelerinin hayata geçirilmesi ile ile turizmde hakkettiği değere ulaşacaktır’ dedi

Toplantı sonrası ‘İbradı-Akseki Botanik Turizmi Projesi’ kapsamında ilçe merkezindeki restorasyonu tamamlanan düğmeli evin açılışı da yapılırken, bölgenin değerlerini gözler önüne seren bir de fotoğraf sergisi açıldı.

370.000 TL bütçeli Botanik Turizmi Projesi kapsamında yöreye özgü iki adet düğmeli ev restore edilirken 10 ayrı güzergahta toplam 100 km lik yürüyüş yolu rotaları uluslararası standartlarda işaretlenerek doğa parkurları oluşturuldu. Yöre halkına rehber ve kılavuz eğitimlerinin de verildiği proje kapsamında ilçe merkezine bir de bilgilendirme ofisi kuruldu. Yöreye gelen insanlara bölge hakkında bilgilerin verildiği bu ofiste ayrıca yörede yetişen endemik bitkilerin yer aldığı bitki klavuzu, yürüyüş güzergahlarını gösteren haritalar ve tanıtıcı broşürler ücretsiz dağıtılıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika