spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Amazon’un Patronu Uzay Turisti Taşıyacak

Seçtiklerimiz

 
Özel uzay-havacılık firması Blue Origin, alçak yörüngeye turist taşıyacak uzay aracı ve roketin ilk deneme için hazır olduğunu duyurdu. Jeff Bezos’un sahibi olduğu Blue Origin, BE-3 adı verilen roketi Texas, Van Horn’da bulunan tesisinin yakınlarında ateşleyecek.
 
Blue Origin başkanı Rob Meyerson tarafından verilen bilgide, sıvı oksijen ve sıvı hidrojen yakıt kullanan roketin New Shepard uzay aracını yerden 100 kilometre yüksekliğe taşıyacağı belirtildi.
 
Üç kişi ve yük taşıyan New Shepard’ın insansız olarak gerçekleştirilecek ilk denemede ne zaman ateşleneceği hakkında bilgi verilmedi. Meyerson, uzay aracının pilot içeren uçuşlar öncesinde ne az 10 defa insansız deneme uçuşu yapacağını söyledi.
 
Blue Origin, Virgin Galactic ve XCOR Aerospace firmalarının ardından uzaya turist taşımayı amaçlayan firmaların arasına katıldı. Yörünge altına balonla taşınacak kapsül içinde turist yollamayı planlayan World View firması ise Şubat ayında ikinci denemesini gerçekleştirmişti.
 
Uzay havacılık görevlerinde NASA’yla işbirliği yapan SpaceX, Orbital Sciences ve Boeing’in de gelecekte yörüngeye turist taşımayı planladığı düşünülüyor.
 
Virgin Galactic, Ekim 2014’te Mojave Çölü’nde SpaceShipTwo uzay aracıyla kaza yapmış ancak turist taşıma projesine devam edileceğini duyurmuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika