spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Ambulans uçak kalp nakli için havalandı

Seçtiklerimiz

Tokat’ta bir süredir kalp yetmezliği hastalığı nedeni ile tedavi gören memur Mustafa Okutan (53), Tokat Devlet Hastanesi’nden Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kalp nakli olmak üzere sevk edildi.

Kalp pili takılı olan ve kalp yetmezliği teşhisi konulan Okutan için Gaziantep’ten havalanan Sağlık Bakanlığı Ambulans uçağı akşam saatlerinde Tokat Hava Limanına indi. Ambulansla hava limanına getirilen Okutan, sedye ile uçağa alınarak Antalya’ya sevk edildi. Hava Limanından amcasını yolcu eden Burak Can Okutan, kalp yetmezliği hastası olan amcasının 1,5 yıldır tedavi gördüğünü ifade ederek, "Kalbine pil taktırdık düzen almadı.

Kalbinden tedavi olması gerekiyordu. Bir kaç tedaviye daha başvurduk fakat 3-4 günde bir hastanelik oluyordu. Bu nedenle kalp nakline başvurduk. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Beyazıt’a başvurduk. Şimdi nakil olmak için sıraya gitti. Kalp çok zayıf ama uygun kalp bulunana kadar yapay kalple takviye edebilirler. Çünkü şu anki kalbi kendini taşıyacak durumda değil” diye konuştu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika