spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

AnadoluJet, İSG’den Şanlıurfa uçuşlarına başladı

Seçtiklerimiz

 Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen hat açılış töreni, aralarında çok sayıda yerel ve mülki idarecinin de olduğu geniş bir katılımla gerçekleşti.
 
17 Nisan 2015, Ankara;
Yedinci yılında uçuş ağını genişletmeye devam eden AnadoluJet, İstanbul Sabiha Gökçen – Şanlıurfa seferlerine başladı. Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen hat açılış töreni uçağın alana inişinin ardından düzenlenen su takı ve folklor gösterisi ile başladı.
 
Yolcuların çiçeklerle karşılanmasının akabinde yapılan hat açılışı kurdele kesim töreni sonrasında Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırcı Duman, Vali Yardımcıları Uğur Sezer, Ramazan Seçilmiş, Cengizhan Yılmaz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan katıldı. Hat açılış töreninde çok sayıda yerel ve mülki idareci ile basın mensubu da hazır bulundu.
 
Törende açış konuşmasını yapan AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, “Her geldiğimizde Urfa’yı farklı seviyoruz. Urfa sadece Balıklı Gölü ile değil köklü tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kentimiz. Yaklaşık üç yıl önce turizmcilerle ülkemizin tanıtımı konusunda yaptığımız bir toplantıdan, ‘yurt dışına gitmek tabii ki değerli ancak ülkemizin değerlerini tanımak çok daha değerli’ mesajı çıkmıştı. Urfa da mutlaka görülmesi, gezilmesi gereken yerlerimizden biri. Ben, yurt dışına gitmek isteyen vatandaşlarımıza ilk önce medeniyetin doğduğu yere, Urfa’ya ziyarette bulunmalarını öneriyorum. Nitekim şehrimizin kanaat önderleri de uçuşların sıklaşması, saatlerinin iyileştirilmesi için düzenli olarak çalışıyor. Şu anda Ankara Esenboğa ve İstanbul Sabiha Gökçen çıkışlı seferlerimizle Urfa’ya uçuyoruz. Türkiye’nin en yoğun turist alan şehirlerinin Anadolu’nun değerlerini taşıyan kentlerine bağlanmasını da görev olarak alabiliriz. Biz Urfa’yı daha farklı şehirlere bağlamak için de sefer sayılarını artırmak için de hazırız. Yeter ki bu destek Urfalılardan gelsin” dedi.
 
Doğan’ın ardından söz alan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, “Türk Hava Yolları ve AnadoluJet’le yaptığımız görüşmeler neticesinde bugün, bir dileğimiz daha gerçek oldu. Urfa’mız her geçen gün gelişiyor. Nüfusumuz 1 milyon 900 bini buldu. Ticaret hayatımız gittikçe canlanıyor. Bu seferlerle daha da canlanacağına inanıyorum. Yapılan ve yapılacak yeni tanıtımlarla hem tarih hem de gastronomi alanında önemli bir merkez olan şehrimize gelecek turist sayının artacağına inanıyorum” dedi.
 
Şehrin potansiyeline değinen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise “Şanlıurfa’nın hem tarım hem sanayi hem de turizm alanında çok güçlü bir potansiyeli var. Her geçen gün gelişiyoruz, büyüyoruz. Bunu hızlandırmamız ve bu gündemi takip etmemiz lazım. Özel sektör bu gelişimi tetiklemek için baskıcı oluyor. Ancak tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması halinde gelişim daha da hızlı olacaktır. Yakın gelecekte sefer sayısının daha çok artacağına inanıyor ve AnadoluJet’e şehrimize olan yakın ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Açılış töreninde son olarak sözü alan Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırcı Duman, “Bugün çok önemli bir günü yaşıyoruz. Birkaç yıldır şehrimize olan sefer sayısının arttırılması için yoğun olarak çalışılıyordu. İstanbul Sabiha Gökçen seferleri için AnadoluJet’e çok teşekkür ediyoruz. Peygamberler şehri, GAP başkenti olan Şanlıurfa özellikle de teşvikler sonrası hem turizm hem sanayi ve ticaret hem de ihracat alanında bir cazibe merkezi haline geldi. Turizmin daha da gelişmesi için Urfa ile Antalya arasında da seferler başlar ise şehrimize gelen turist sayısının daha da çok artacağını tahmin ediyoruz. Bu açılışta emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
 
İstanbul Sabiha Gökçen – Şanlıurfa uçuşlarını, yaz tarifesinin noktalanacağı ekim ayına kadar haftanın yedi günü karşılıklı olarak gerçekleştirecek AnadoluJet, önümüzdeki günlerde açacağı yeni hatlar ile uçuş ağını genişletmeye devam edecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika