spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Anex Tour hava yolu şirketi satın aldı

Seçtiklerimiz

Satış işlemi tamamlandıktan sonra hava yolu şirketinin ismi Azur Air Ukraine olarak değiştirilecek. Azur Air markası halihazırda UTAir iştiraki Rus hava yolu şirketi Katekavia tarafından Anex Tour için charter uçuşları düzenlemek amacıyla kullanılıyor. 
 
Yeni marka Azur Air Ukranie de tıpkı Azur Air gibi charter uçuşlarına odaklanacak. Hava yolunun popüler destinasyonlar olan Türkiye, İspanya, Mısır’a uçması bekleniyor. Bir sonraki yıl bu destinasyonlara Bulgaristan, Yunanistan ve İtalya’nın da ekleneceği gelen bilgiler arasında.
 
Anex Tour’un, şimdilik hava yolu şirketinin filosunu genişletme planı olmadığı belirtiliyor. 
 
Geçtiğimiz yıla kadar Ukrayna içi yerel uçuşlar gerçekleştiren Utair Ukraine, 2014 yılının sonunda bu uçuşların maliyetinin yüksek olduğu gerekçesiyle charter uçuşlarına odaklanacağını açıklamıştı. Uzmanlara göre, hava yolu şirketinin satışının sebeplerinden biri de Ukrayna’nın kendi şirketlerinin yabancı operatörlerle geliştirdiği iş birlikleri konusunda kuralları katılaştırması olabilir.
 
Forbes Ukrayna’ya konuşan Anex Tour’un ortağı Serhat Koçkar, sahip olduğu uçuş sertifikası nedeniyle şirketi satın aldıklarını açıkladı. Anex Tour’un sahip olduğu uçaklar da Azur Air Ukraine filosuna dahil olacak. Koçkar, bu satın almanın işerin daha kolay yönetilmesini ve daha iyi hizmet vermelerini sağlayacağını dile getirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika