spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Ankara medikal turizmin merkezi

Seçtiklerimiz

Medikal turizmde, dünyanın ilk 5 destinasyonu arasına girmeyi hedefleyen Türkiye’nin, 2015 yılında 1 milyon hastayı sağlığına kavuşturmayı hedeflediğini vurgulayan Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzman Dr. Sinan İbiş, "Termal turizmde, hedef 1,5 milyon yabancı turisti çekmek. Yapılan dış pazar çalışmaları meyvelerini vermeye başladı" dedi.

"EKSİKLİK İNTERNETTE"

Uluslararası arenada Türkiye’nin sağlık alanında adını duyurma noktasında yol kat ettiğini belirten İbiş, "Ancak bu ilerleme oldukça yavaş seyretti. Nedeni ise sağlık ihtiyacı olan kişiler tedavileri için öncelikle hekimlerini seçiyor. Ülkemizdeki hekimler ise internette yeterince görülemiyor. Görülebilen alanlarda da çeşitli dillerde bilgilendirme olmadığı için potansiyel medikal turistler deneyimli hekimlerimizle ve dolayısıyla da ülkemizdeki sağlık yatırımları ile buluşamıyor" diye konuştu. Medikal turizmin Türkiye’nin etrafındaki birçok ülkede gelişen sağlık imkanları nedeniyle azaldığını ifade eden İbiş, medikal turistlerin ihtiyacının genellikle kanserler, kemik iliği nakilleri, organ nakilleri olduğunu söyledi.

"HASTALAR ÖNCE DOKTORUNU SEÇER"

Medikal turizmin liderliğini üstlenebilecek Başkent hastanelerinde de uluslararası yetişmişlik düzeyindeki personelin azlığından yakınan İbiş, "Bu durum sağlık turizminin gelişmesi için büyük bir engeldir. Ülkemize gelen hastalar dertlerini nasıl anlatıp hizmet alacak? Unutulmamalıdır ki tıp turizminde hastalar önce doktorlarını seçer" dedi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika