spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Antalya ve İstanbul Rusya’ya daha yakın hale geldi

Seçtiklerimiz

Havayolu şirketinin basın sözcüsü Sergey Bıhal, Transaero’nun hali hazırda Türkiye’ye düzenli olarak uçan daimi şirketlerden biri olduğunu ve günümüzde özellikle de Moskova-Antalya hattında, Rusya ile Türkiye arasında çalışan en büyük havayollarından biri haline geldiğini belirtti. Şu an itibariyle söz konusu hattaki charter uçuşların %85’i Transaero tarafından gerçekleştiriliyor. Türkiye’de tatil yapan 5 milyon 730 bin turist Transaero’nun hizmetlerini tercih etti.

Önceki anlaşma Transaero’ya Türkiye’ye sadece charter uçuşlar düzenleme imkanı tanıyordu. Fakat bu yılın Temmuz ayı itibariyle hükümetler arasında Transaero’nun Aeroflot’tan sonra ikinci yetkili havayolu şirketi olarak tarifeli uçuşlar düzenlemesine olanak tanıyan yeni bir anlaşma imzalandı. 7 Ağustos’tan itibaren başlayan seferler Boeing 777 ve Boeing 767 tipi uçaklarla gerçekleştiriliyor. Uçuşlar, Moskova’dan Antalya’ya 11:30 ve Antalya’dan Moskova’ya 15:45 saatlerinde olmak üzere günün en rahat zaman dilimlerinde yapılıyor. Moskova-Antalya hattındaki yeni tarifeli uçuş, günlük olarak haftada 7 kere düzenlenecek.

7 Ağustos’ta düzenlenen ilk sefer business class bölümündeki birkaç koltuk hariç olmak üzere tam doluluk oranı ile gerçekleştirildi. Yani, havayolu şirketinin bu hatta sağlamış olduğu hizmetin gerçekten uzun zamandır talep edilen bir hizmet olduğu ve bu talebin karşılanması ile ilgili olan kararın ise bir hayli gecikmeli olarak alındığı ortaya çıkmış oldu.

Mevcut anlaşmada Türk Havayolları ile herhangi bir ortak çalışma durumu söz konusu olmasa da şirketin basın sözcüsü Sergey Bıhal, Transaero’nun bu alanda da işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.

Transaero Moskova-İstanbul ve İstanbul-Moskova hattında günlük olarak düzenlenecek ilk tarifeli seferleri ise sonbaharda başlatmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika