spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

AQUILA artık TÜRK kartalı

Seçtiklerimiz

Bursa’da Uçak Üretimi Başlıyor

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönlendirme ve teşviki ile yerli tramvay üretimini gerçekleştiren Bursa sanayii, şimdi de uçak üretimine başlıyor. Bursa sanayiinin öncü kuruluşlarından Gökçen Ailesi’ne bağlı B Plas, Alman Uçak firması AQUILA’yı satın alırken, Almanya’da yapılan imza törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 3 adet uçak siparişi vererek, üretim için önemli ve anlamlı bir destek vermiş oldu.
 
Yerli tramvay üretimi ile öne çıkan Bursa’yı şimdi de havacılık üssü haline getirecek önemli bir adım daha atıldı. 250 yıllık geçmişi, yenilikçi ve teknolojik yüzü ile Bursa sanayiinin öncü kuruluşlarından Gökçen Ailesi’ne bağlı B Plas’ın havacılık sektöründe aktif rol alması amacıyla bir süredir temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ısrarı sonuç verdi. B Plas, Alman uçak firması AQUILA’yı (kartal) satın aldı.
 
 
HAVACILIK İÇİN TARİHİ İMZA
 
Almanya’nın Berlin şehrinde bulunan fabrikada yapılan imza törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu tarihi imza ile Bursa’nın yerli tramvay üretiminin ardından ikinci büyük hedefleri olan havacılık sektörünün üssü olacağını açıkladı. Yerli tramvay üretiminde olduğu gibi havacılık sektörünün başlaması için de B Plas Firmasını yönlendiren Başkan Altepe, 3 uçak siparişi vererek önemli ve anlamlı bir destekte bulundu. Yapılan sunumun ardından tesisleri gezerek uçakları inceleyen Başkan Altepe, Bursa adına tarihi bir sözleşmeye imza attıklarını kaydetti. Kendilerinin yönlendirmeleri ve eşlik etmeleri ile B Plas ile birlikte Bursa’nın artık havacılık sektörüne giriş yaptığını ifade eden Başkan Altepe, "Almanya’nın tecrübeli firması AQUILA artık Gökçen ailesinin. Bizler de bu güzel olaya şahitlik etmiş olduk. Bursa olarak hedefimiz her zaman ileri teknoloji, yüksek katma değerli ürünler üretmek. Yerli araçların üretimini sağlamak. Bu doğrultuda hedefleri olan Türkiye’nin lokomotif şehri olmak istiyoruz" dedi.
 
 
İKİNCİ BÜYÜK HEDEFİMİZ GERÇEKLEŞİYOR
 
Yerli tramvayın ardından yine Türkiye’de bir ilk olan yerli uçak üretimi için ilk önemli adımı attıklarını söyleyen Başkan Altepe, "Bilim ve Teknoloji Merkezi Uzay Havacılık Birimi, Uludağ Üniversitesi Havacılık Fakültesi’nin kurulması için tüm yatırımları gerçekleştirmiştik. Şimdi bu sektöre girmek ve imalatını yapmak kalmıştı. 1.5 yıl süren araştırmalarımız sonucunda artık uçak üretimi başlıyor. İlk yerli uçakları üreten şehir Bursa olacak. B Plas ve Gökçen ailesine çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Biz her zaman en büyük destekçileri olacağız. Bursa’da havacılık yeniden canlanacak. Başta eğitim birimleri olmak üzere hızlı şekilde Bursa’nın havacılık üssü olması için tüm gayreti göstereceğiz" diye konuştu.
 
 
BAŞARILI BİR FİRMA OLARAK YÜKSELECEĞİZ
 
Yapılan sözleşme nedeniyle çok mutlu olduğunu açıklayan otomotiv yan sanayi ve plastik teknolojileri konusunda Bursa’nın yenilikçi ve öncü kurumu B Plas CEO’su Mehmet Celal Gökçen, bu önemli fırsatı B Plas tecrübesiyle önemli bir noktaya taşıyacaklarına dikkat çekti. Gökçen, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yerli tramvay üretiminde gösterdiği büyük çabayı uçak üretimi için de göstererek kendilerine bu fırsatı sunduğu için teşekkür etti. Gökçen, "B Plas ARGE, dizayn ve üretim geliştirme merkezimizle uyum içinde olacağını düşündüğümüz bu işe adım atmış olduk. Özellikle kompozit ve plastik konusunda otomotiv sektöründe yaptığımız önemli işler var. Şimdi bu tecrübemiz ve birikimimizle bu sektörde de kendimizi geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Havacılık sektöründe Bursa’dan başarılı bir firma olarak yükseleceğiz. İtalyanca ‘kartal’ anlamına gelen AQUILA artık Türk kartalı. Emeği ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
 
AQUILA ARTIK TÜRK KARTALI
 
1995 yılında faaliyetlerine başlayan Alman AQUILA Uçak Firması dizayn, üretim, servis ve yedek parça olanakları ile sahip olduğu çok sayıdaki uluslararası yetki sertifikasyonlarıyla dikkat çekiyor. Sektörde özel bir dizayna sahip olan AQUILA, ekonomik, yüksek performanslı ve sağlamlık gibi özellikleriyle öne çıkan bir marka. 6 bin saat uçuştan sonra diğer uçak firmalarının bakım maliyetleri 25 bin Euro seviyesinde iken AQUILA’da bu maliyet 4 bin Euro’ya kadar düşmekte. 95 oktav normal benzin ile çok düşük maliyet ile uçma ayrıcalığı sunan AQUILA, isteğe bağlı olarak uçak gazı ile de çalışabiliyor.
 
 
 
450 metre mesafede hem kalkış hem de iniş yapabilen AQUILA, İngiliz Hava Kuvvetleri pilotları başta olmak üzere eğitim için pilotlar tarafından tercih edilen ilk marka. Aynı zamanda diğer marka uçaklara bakım ve servis hizmeti sunan AQUILA, ABD, AB ve Avusturalya’da kabul gören sertifikasyon yetkilerine sahip.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika