spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Askeri helikopter düştü

Seçtiklerimiz

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Abalı Karakolu’nda kalkış yapan askeri helikopter gövdesinde meydana gelen sorun üzerine acil iniş yaparken elektrik tellerine takılıp düştü. Kazada 1 asker şehit olurken 3 asker de yaralandı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bir askeri helikopterin kalkış sırasında kuyruğu tellere takılarak düştü. Kazada 1 asker şehit oldu. Düşen helikopterde enkaz çalışmaları devam ederken, yaralı sayının 8’e yükseldiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesi Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı karşısında bulunan kırsal alanda kalkış esnasında bir helikopter, kuyruğu tellere takılıp düştü. Kazada 1 asker şehit olurken 8 asker de yaralandı. Olayın ardından helikopterin enkaz çalışmalarına devam edilirken, bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki açıklamada, bugün saat 11.45’te Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki geçici üs bölgesindeki askeri personeli değiştiren Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Skorsky tipi helikopterin üs bölgesinden değiştirilen personeli alıp kalktıktan kısa bir süre sonra elektrik tellerine takılarak kaza-kırıma uğradığı belirtildi.

Açıklamada, ”Müessif helikopter kazasında bir personelimiz şehit olmuş, yedi personelimiz yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Bakan Eker: Bir şehidimiz var

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düşen helikopterle ilgili yaptığı açıklama yaptı. Bakan Eker, bir askerin şehit olduğunu söyledi.

Bakan Eker, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde kaza ile ilgili gazetecilere bilgi verdi. Bakan Eker, helikopter gövdesinde meydana gelen sorun üzerine acil iniş yaparken elektrik tellerine takılıp düştüğünü ve 1 askerin şehit olduğunu kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika