spot_img
spot_imgspot_img
18 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Askeri uçaklar sivilden daha fazla uçuyor

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin en çok vergi veren, en zengin kenti olarak gösterilen, Anadolu’dan sürekli göç alan kenti Kocaeli’nin büyük umutlarla sivil ulaşıma açılan Cengiz Topel Havaalanı, bizim nüfus ve gelişmişlik olarak yarımız bile olmayan illerin havaalanlarının yine gerisinde kaldı. Temmuz ayında Cengiz Topel Havaalanı yine en az uçuş yapılan dördüncü havaalanı oldu. Havaalanından askeri uçaklar Sivil uçaklardan daha fazla havalandı.

78 UÇAK KALKTI AMA ÇOĞU ASKERİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, temmuz ayı kesin olmayan uçak trafiği verilerini paylaştı. DHMİ verilerine göre, Cengiz Topel Havaalanı’nda bu yılın ilk yedi ay içerisinde iç hatlarda 510 uçak seferi gerçekleştirildi. Bu uçak seferlerinde Cengiz Topel’de 11 bin 156 yolcu trafiği yaşandı. Temmuz ayında ise Cengiz Topel Havaalanından 78 uçak kalktı. Bu uçakların 28’i ticari uçak olurken toplam 779 yolcu, 7 ton yük taşındı. Cengiz Topel’den gerçekleştirilen ticari uçak seferlerinde 8 ton yük taşındı. Havaalanından kalkan uçakların büyük çoğunluğu ise askeri uçaklar oluşturdu.

HAFTADA DÖRT GÜN UÇUŞ O DA İPTAL EDİLMESE

Açıldığı günden bu yana hiçbir dönemde istenilen verimlilikte çalışmayan Cengiz Topel Havaalanı, bu rakamlarla 2014 yılında faaliyet olmayan Balıkesir ve Gökçeada Havaalanları sayılmazsa, 52 havaalanı içinde en az yolcu taşınan 4 ncü havaalanı oldu. Haftadan dört gün, günde sadece bir kez Ankara’ya karşılıklı sefer yapılan, bu seferlerin bile haftada birkaç kez iptal edildiği Cengiz Topel Havaalanı, Kocaeli’nin neredeyse beşte biri kadar büyüklükte bulunan pek çok ilin gerisinde kalmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika