spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Atatürk’e yeni rekorlar için yeni bankolar geldi

Seçtiklerimiz

2014 yılında ağırladığı yolcu sayısıyla Avrupa’nın 4’üncü büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde biniş bankolarında yolcu kuyrukları eksik olmazken bu kuyrukları azaltacak çalışmalar da devam ediyor. Kapasite büyütme çalışmaları devam eden terminalde yolcuların bagajlarını verip biniş kartlarını aldığı yeni biniş bankoları da yapıldı.

Yeni yapılan check-in adası ile beraber toplam 8 check-in adası olan Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde biniş bankosu sayısı 32 daha artarak toplam 256’ya çıktı. Bu sayede bagaj işlem kapasitesi de artarak yoğunluğun önüne geçilmeye çalışılacak. Dış Hatlar Terminali’nin genişletilmesiyle ilgili çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar sona erdiğinde sekiz yeni köprünün ekleneceği terminal 27 bin metrekare büyüyecek.

Dış hatlar terminalinde 26 olan uçak köprü sayısı da 34’e çıkacak. Proje kapsamında açık otopark da 17 bin metrekare büyüyecek. Yine İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 3 bin metre uzunluğa sahip SefaköyFlorya yönündeki "35 sağ pist" bakım ve onarım çalışmaları için 6 Nisan’da kapatılmıştı. Çalışmaların devam ettiği pistin 17 Haziran’da yeniden hizmete girmesi bekleniyor. Havalimanında şu an iki pist hizmet veriyor.

 

GENİŞLETİLMESİ İÇİN 75 MİLYON EURO HARCANACAK

İstanbul’a yapılacak yeni havalimanında kendisi için ayrı bir terminale sahip olacak olan Türk Hava Yolları, artan yolcu yoğunluğu nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin büyütülmesini istemişti. Konuyla ilgili geçtiğimiz yıl kasım ayında terminal işletmecisi TAV ile DHMİ arasında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin tadilatı ve büyütülmesine yönelik ek yatırım için anlaşmaya varılmıştı. Anlaşmaya göre çalışmaların 16 ayda tamamlanması planlanırken TAV’ın, dış hatlar terminalinin genişletilmesi için 75 milyon euro yatırım yapacağı açıklanmıştı.

 

BAYRAM TATİLİNDE 1400 UÇAĞI GEÇEBİLİR
Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapısı olan İstanbul Atatürk Havalimanı tarihi bir rekora imza attı. Atatürk Havalimanı geçtiğimiz perşembe günü iniş kalkış yapan 1375 uçakla, tüm zamanların uçak trafiği rekorunu kırdı. 61 yıldır hizmet veren havalimanının önceki rekoru ise 26 Nisan’da 1338 uçakla gelmişti. Bayram tatilinde Atatürk Havalimanı’nın 1400 uçağı geçebileceği belirtiliyor.(Habertürk)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika