spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Atatürk Havalimanı için karar verildi!

Seçtiklerimiz

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben görevde olduğum sürece burayı yeşil alan yapmayı planlıyoruz” dediği İstanbul’daki Atatürk Havalimanı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Türkiye’de havacılık sektörü çok hızlı büyüyor. Yılsonu itibarıyla Atatürk Havalimanı’nda 60 milyon yolcuya ulaşılması bekleniyor.

3. havalimanı devreye alınması sonrasında da Atatürk Havalimanı’na ihtiyaç olacak ve aynı şekilde kullanılmaya devam edilecek” dedi.  3. havalimanı inşaatı sahasında incelemelerde bulunan Elvan dünyanın en büyük havalimanını bataklığı ıslah ederek gerçekleştirdiklerini dile getirerek yeni havalimanının 120 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını belirtti.

Havalimanının İstanbul’un Karadeniz şeridinde 15 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda kurulacağını ifade eden Elvan, “150’den fazla havayolu şirketi bu havalimanını imkanından faydalanacaktır. Çevre duyarlılığı açısından da uluslararası sertifikalara sahip olacaktır. Açık ve kapalı otoparklar olacak” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika