spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Avrupa bağlantılı uçuşlar Kayseri turizmini canlandıracak

Seçtiklerimiz

Vali Düzgün, Erciyes Kayak Merkezi’ndeki yatırımlardan sonra Almanya ve Hollanda başta olmak üzere çok sayıda turist kafilesinin geleceğini ifade etti.

Vali Orhan Düzgün, Onur Air’in Kayseri-İstanbul arasında uçak seferleri başlatılmasından dolayı düzenlenen toplantıya katıldı. Burada bir açıklama yapan Düzgün, başta Avrupa olmak üzere yabancı ülkelerdeki turizm acenteleriyle görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Erciyes Kayak Merkezi’ndeki son yatırımlarla birlikte şehrimize kayak için gelmeyi düşünen yabancı turist sayısı arttı. Bunu, yabancı ülkelerdeki turizm acentelerinden öğreniyoruz. Şu an bile Almanya ve Hollanda başta olmak üzere çok sayıda ülkeden turist kafilelerinin geleceği bilgisi aldık. Kayak sezonunun açılmasıyla birlikte bunu göreceğiz." dedi.

Şehirlerdeki turizmin gelişmesinde üç ana unsurun önemine işaret eden Vali Düzgün, şunları söyledi: "Turizmin gelişmesinde ulaşım, konaklama ve tanıtım önemli etkendir. Ulaşım noktasında, insanların bölgeye gelmelerinin kolaylaşması gerekir. Bunun için havayoluyla ulaşım önemlidir. Kayseri’ye günlük 30 kadar uçak seferi düzenleniyor. Farklı havayolları şirketleri de uçak seferleri başlatıyor. Bu, kayak merkezi durumuna gelen Kayseri için önemlidir. Özellikle Avrupa bağlantılı uçuşlar, şehrimize gelen turist sayısını arttıracaktır."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika