spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Avrupa kötü durumdaysa Türkiye var

Seçtiklerimiz

 Dünya ekonomisindeki durgunluk söylentileri ve ekonominin ağırlığının artık batıdan doğuya kaydığı da bir gerçeklik olarak karşımıza çıkarken küresel ticaret sahnesinde kargo hizmeti sunan uluslararası şirketlerde kendilerini buna göre konumlandırma planlarına ağırlık veriyor.

Türkiye istikrarlı bir yapıda

DHL Ekspres Avrupa CEO’su John Pearson “Şu an Avrupa ekonomik olarak iyi bir durumda değil ama iyi olan bölge ülkeler var. Büyüyen ekonomiler var. Türkiye bunlardan biri ve bizde bunu görerek Türkiye’deki yatırımlarımızı geçen yıla göre 3 kat artırdık” dedi.  Pearson, Türkiye’nin son 10 yılda istikrarlı bir yapıda olduğunu ve zenginleştiğini ifade ederek “Sorumlu olduğum bölge içerisinde ekonomik olarak Türkiye’nin diğer ülkelere göre daha iyi bir perfornmans sergilediğini görüyoruz. DHL de bir ticaret merkezi olan Türkiye’den ve ülkede yaratılan bu zenginlik ortamından daha fazla faydanlanmak istiyor “dedi. DHL Türkiye Genel Müdürü Markus Reckling ise yatırımlarını Anadolu başta olmak üzere Anadolu’nun büyük şehirlerinde yer hizmetlerini geliştirme, bilgi teknolojisi (IT) ve yeni uçak alımları olduğunu söyledi.

KOBİ’lerle birlikteyiz

Gelişmekte olan ülkelerin DHL’in yıllık gelirlerinin yüzde 22’sine sahip olduğunu bunun yüzde 30’a çıkarmayı düşündüklerini de ifade eden Reckling “Türkiye’nin de içinde olduğu 11 gelişmekte olan ülkeye odaklandık.  Türkiye büyüyünce DHL de büyür” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika