spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Aycı: THY, AB ortalamasını geçmeyi hedefliyor

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Türkiye’de Ar-Ge harcamalarında kamu açısından yüzde 3’lere gelmeyi ve bunu da aşarak, AB ortalamasını geçmeyi hedeflediklerini bildirdi.
 
 Aycı, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, "Yarının Rekabetçi Sektörleri" oturumunun moderatörlüğünü üstlendi,
 
 Dünyadaki gelişimlere paralel olarak sektörlerin de değiştiğine işaret eden Aycı, dijital dönüşümün bütün dünyayı etkilediğini, bugün nano teknolojilerin, yarı iletkenlerin, insansız hava ve kara araçlarının yapılabildiğini vurguladı.   

 

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı görevini yürütürken dünyanın teknoloji merkezlerini ziyaret ettiğini dile getiren Aycı, söz konusu merkezlerin yetkilileriyle görüşmeler yaptığını dile getirdi. Aycı, şunları kaydetti:

 

 
 "Oradaki lider ve çok hızlı büyüyen şirketlerin Ar-Ge bütçelerini sormuştum. Onlar bana şöyle demişti; ‘Bu dönüşümü sağlayan, oyunu değiştiren şirketler için Ar-Ge çok büyük yer tutuyor. Sıradan bir şirket bile yüzde 20-30 arası Ar-Ge bütçesi var.’ Yıllık Ar-Ge bütçeleri arasında adeta teknoloji merkezlerinde şirketler birbirleriyle yarışıyorlardı. Yüzde 60’lar, 50’ler konuşuluyordu. Ülkemizde toplam Ar-Ge harcamasında, kamu açısından baktığımız zaman yüzde 3’lere gelmeyi ve yüzde 3’leri aşmayı, AB ortalamasını geçmeyi düşünüyoruz. Hedeflerimizi böyle koyduk. Yüzde 1’leri yeni yakaladık ve gerilerden geldik." 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika