spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Azerbaycan, Gazipaşa’ya uçmak istiyor

Seçtiklerimiz

AZERBAYCAN’DA 13’üncüsü düzenlenen AITF Bakü Turizm Fuarı 3-5 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Antalya’ya 35 bin yolcu taşıyan Azerbaycan Havayolları yetkilileri, TAV’ın, alt yapısını yeterli duruma getirmesi halinde Gazipaşa Havalimanı’na sefer düzenleyebileceklerini belirtti. Fuarda Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) yetkilisi Elvan Güneş temsil etti. Fuarda yaptığı görüşmeleri ve izlenimlerini aktaran Güneş, şunları kaydetti:

‘HEDEF 17 BİN YOLCU’

Alanya, Antalya, Bodrum, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Bursa ve Afyon gibi 50 bölgenin yer aldığı Türkiye standı, 153 metrekarelik alanda faaliyet gösterdi. Ayrıca Zem Turizm (İstanbul), Hotelspro, MG Yachting, Adonis.com, Elposo Travel ve İstanbul Seyahat Merkezi şirketleri de fuarda çalışma yaptılar.

Bu yıl fuara ilk kez katılan Pegas ise ayrı bir stant ile tanıtım çalışması yaptı. Pegas Genel Müdür Yardımcısı Harun Turhan, 2013’te Azerileri Tiflis (Gürcistan) üzerinden Antalya’ya taşıyarak 6 bin yolcu sayısına ulaştıklarını ifade etti. Bu yılki hedefleri ise 17 bin. Gürcü tatilcilerin de Alanya’ya büyük ilgi gösterdiğini belirten Turhan, henüz Azerbaycan’dan Antalya’ya bu yıl için direkt uçuş planlaması yapmadıklarını fakat gelecek yıllarda düşündüklerini söyledi. Satışlar Gürcistan üzerinden devam ediyor.

‘YENİ BİR BAŞVURU YAPILABİLİR’

Summer Tur’un Azerbaycan’daki partneri Azerbaycan Havayolları ile görüşme yaptım. 2013’te Antalya bölgesine 35 bin yolcu taşımışlar. Bu yıl için planlanan rakam ise 40 bin civarında. Azerbaycan Havayolları yetkililerine Gazipaşa Havalimanı hakkında ne düşündüklerini sordum. TAV ile gecen yıl bir görüşme yapmışlar. ‘Uçaklarımız 320-319 Airbus tipi olduğu için Gazipaşa Havalimanı’na uçmamız mümkün değildi’ dediler. Fakat filolarına daha küçük uçaklar alacaklarını, TAV, alt yapısını yeterli duruma getirebilirse bu uçaklar için yeniden planlama yapabileceklerini belirttiler.

‘GELİR SEVİYESİ YÜKSEK KİŞİLER TATİLE ÇIKIYOR’

Antalya için en çok tercih edilen otel tipi 5 yıldız ve üst konsept oteller. Burada gelir seviyesi yüksek kişilerin tatile çıktığı ve onların da tercihlerinin resort ve konsept oteller olduğu bilgisini edindim.

‘BASIN MENSUPLARIYLA YAKIN TEMAS SAĞLIYORUZ’

ALTAV olarak katıldığımız fuarlarda o ülkenin basın mensuplarıyla yakın temas sağlıyoruz. Bakü’de de bu tanıtım stratejisini devam ettirerek ATV Bakü ve CBC TV’ye röportaj verdim. ALTAV olarak medyayı mümkün olduğunca kullanıyoruz.

‘GELİŞEN BİR PAZAR’

Azerbaycan nüfusu 9 milyon civarında ve yaklaşık 4,5 milyonu Bakü’de yaşıyor. Burada son 5 yılda çok şey değişmiş ve hakikaten geleceğin Dubai’si olma yolunda. Burada gelir seviyesi anlamında iki sınıf var, ya çok düşük gelirli ya da çok yüksek. Paraları dolar karsısında değerli ve euro ile eşit durumda. Fakat çok pahalı bir ülke. Genel anlamda Azerbaycan pazarını gelişen bir pazar olarak nitelendirmek mümkün. Fuar’ın 2. gününde ise fuar alanını gezen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Alanya standını ziyaret etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika