spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Bakanlık’tan ‘E-Vize’ Haberlerine Yalanlama

Seçtiklerimiz

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Bazı basın-yayın organlarında Elektronik Vize (e-Vize) uygulamasına ilişkin olarak, Muğla Dalaman ve Bodrum havalimanlarında yabancıların e-Vize ile giriş yapılmasına izin verilmediğine ve e-Vize alarak bu havalimanlarından ülkemize giriş yapmak isteyen yabancıların geri gönderildiklerine ilişkin haberler yer almıştır. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Son günlerde, diğer sınır kapılarımızda olduğu gibi, Milas-Bodrum ve Dalaman havalimanlarından da e-Vize ile girişlerde herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. 1 Ocak 2014 tarihinden bugüne kadar Milas-Bodrum Havalimanı’ndan 287 bin 604, Dalaman Havalimanı’ndan ise 646 bin 382 yabancı e-Vize ile giriş yapmıştır.

E-Vize başvuru sistemi 17 Nisan 2013 tarihinde Dışişleri Bakanlığımız tarafından başlatılmıştır. İnternet bağlantısı olan her yerden, 7 gün 24 saat boyunca, ortalama 3 dakika içerisinde e-Vize alınması mümkündür. Halihazırda e-Vize uygulamasından 98 ülkenin vatandaşları yararlanmakta olup, 19 Ağustos 2014 tarihi itibariyle 4,5 milyonu aşkın e-Vize düzenlenmiştir.

Türkiye, BM Dünya Turizm Örgütü’nün 2013 yılı verilerine göre en çok ziyaret edilen 6. ülke olmuş, 2013 yılında ülkemizi yaklaşık 35 milyon turist ziyaret etmiştir. Son dönemde turist sayısında yaşanan artış e-Vize sisteminin başarısının bir göstergesi olmuştur. Yabancıların elektronik ortamda vizelerini hızlı ve zahmetsiz bir şekilde almalarını sağlayan bu uygulama bilgi teknolojisi çağında, ülkemizin itibarına değer katmıştır" denildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika