spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Başbakan’a 2. pist mektubu

Seçtiklerimiz

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hacısalihoğlu, 2013 yılı sonunda günde 60’a yakın uçağın indiği havalimanın 3.5 milyon yolcu ve yılda 10 milyon kg uluslararası kargo taşımacılığı ile ön plana çıktığını hatırlattı. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Trabzon Havalimanı’na ilişkin mitingde yaptığı konuşmada “2003 yılında Trabzon Havalimanından 429 bin yolcu gidip geliyordu, 2013 yılı sonunda bu rakam 2.5 milyona çıktı. Biz buyuz. Trabzon Havalimanı uçak ve yolcu trafiği açısından Karadeniz’in en büyük hava limanı konumunda. Şimdi mevcut piste paralel bir pist inşa ederek havalimanını büyüteceğiz” şeklindeki sözlerle verdiğine dikkat çekti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, özellikle İpekyolu hattında önemli bir havalimanı olan Trabzon uluslararası lojistik yük taşımasında önemli bir merkez haline geldiğini vurgulayarak dünyanın en büyük kargo uçaklarının düzenli olarak Trabzon Havalimanı’na Afganistan’dan askeri malzeme taşıdığını belirtti. Hacısalihoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile 2014 yılında Trabzon Havalimanı’nın büyütüleceğini ve 2. pistin yapılarak bölgede güçlü bir altyapı kazanılacağını ifade etti. Trabzon Havalimanı yeni pisti proje ihalesi için 3 milyon TL ödenek konulduğunu anımsatarak 400 bin liralık ödeneğin de kullanılabilir durumda olduğunu vurguladı.

Trabzon Havaalanında yaşanmakta olan pist sorunu uzun yıllardan beri bölgeye korkulu anlar yaşattığını anımsatan Hacısalihoğlu, mevcut havaalanı pistinin uzatılması ve yeni bir pistin yapılması konusundaki bölgenin beklentisini 18 Mart 2014 tarihinde resmi yazısıyla Başbakan Erdoğan’a iletildiğini aktardı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika