spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Başbakanlıktan ‘ANA’ uçağı açıklaması

Seçtiklerimiz

"ANA uçağı gibi devlet filosunda yer alan tüm uçaklar, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve devlet ricalinin devlete ve millete hizmet için yürüttüğü görevleri için kullanılmaktadır. Söz konusu habere yer veren gazetenin daha önce de mahkeme kararlarıyla defaatle yalan haber yayınladığı kanıtlanmıştır"

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "ANA uçağı gibi devlet filosunda yer alan tüm uçaklar, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve devlet ricalinin devlete ve millete hizmet için yürüttüğü görevleri için kullanılmaktadır. Söz konusu habere yer veren gazetenin daha önce de mahkeme kararlarıyla defaatle yalan haber yayınladığı kanıtlanmıştır" ifadesine yer verildi.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede yer alan haberde, Başbakanlığa ait "ANA" uçağının "maksadı dışında özel bir amaç için kullanıldığı" iddiasında bulunulduğu ve bunun asılsız olduğu belirtildi.

Söz konusu haberin uzaktan yakından gerçekle bir ilgisinin bulunmadığı ve tümüyle yalan olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ANA uçağı gibi devlet filosunda yer alan tüm uçaklar, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve devlet ricalinin devlete ve millete hizmet için yürüttüğü görevleri için kullanılmaktadır. Söz konusu habere yer veren gazetenin daha önce de mahkeme kararlarıyla defaatle yalan haber yayınladığı kanıtlanmış olup, kamuoyunun malumudur. İlgili haber hakkında kanuni işlem başlatılmış olup kamuoyuna saygı ile duyurulur."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika