spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Bell Helikopterleri Saran havacılık ile Türkiye semalarında

Seçtiklerimiz

Dünyanın önemli havacılık fuarları arasında yer alan ‘Airex’, bu yıl yeni ismi ‘İstanbul Airshow’ ile kapılarını açtı. ‘İstanbul Airshow’, Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu, Atatürk Havalimanı, Genel Havacılık Apronu’nda, 25 Eylül 2014 tarihinde kapılarını açtı. Saran Havacılık, Türkiye distribütörlüğünü yaptığı Bell Helikopterler’in B429 ve B407 modellerini İstanbul Airshow’da tanıttı.  

Türkiye’nin önde gelen havacılık firmalarının katılımıyla, iki yılda bir düzenlenen Airex Fuarı, yeni ismi ‘İstanbul Airshow’ 25 Eylül Perşembe günü Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apron’unda kapılarını açtı. Saran Havacılık’ın Türkiye distiribütörlüğünü yaptığı Bell Helikopterlerin ise bu fuarda özel tanıtımı yapıldı. Türkiye’de havacılık sektörü için büyük önem arz eden ‘İstanbul Airshow’ , sağlıktan, VIP hizmete kadar birçok alanda kullanılan Bell 407GX ve 429’u havacılık sektörünün önde gelenlerinin beğenisine sunuldu.
Saran Havacılık Satış ve Pazarlama Direktörü Onur Sakallıoğlu; Saran Havacılık olarak, Bell marka helikopterlerin, ticari, askeri ve genel satışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Tasarım, konfor ve güvenlik alanlarında alışılmış standartların çok üzerinde olan Bell helikopter modelleri, birden fazla alanda kullanılmak üzere hizmete sunuluyor. İstanbul Airshow  süresince dünyada en çok ilgi gören helikopter modellerimiz  B429 ve B407 modellerini sergileyeceğiz. 1996 yılından bu yana düzenlenen ‘İstanbul Airshow’, Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu, sektörümüz için çok önemli. Bu sebeple Bell Helikopterlerimiz ile bu fuarda yer almaktan gurur duyuyoruz”  dedi.

Bell 429
Devlet kurumlarının güvenlik, keşif ve orman yangını gibi amaçları için kullandığı Bell 429, özellikle ABD, İngiltere ve Çin başta olmak üzere pek çok ülkede adından söz ettiriyor. ABD’nin en büyük helikopter üreticisi ve dünyanın en çok satan helikopter firması Bell Helicopter Textron üretimli 429 ‘lar gece görev yapabilme kabiliyetine de sahip. Hassas kameralarla havadan keşif, gözetleme, hedef tespiti ve takip yapılabilen helikopterler, alınan görüntüleri de yer birimlerine aktarılabiliyor.

Bell 407GX
Bell 407 ailesi, güvenirlik ve sağladığı üstün performans özellikleriyle rakiplerinden ayrılıyor.  Konforlu iç kabininin yanı sıra, geniş panoramik penceresiyle yolcular için uçuş keyfini maksimize ediyor. Dünyada ilk kez bir kutuptan diğer kutba uçan helikopter ünvanına sahip olan Bell 407, “Polar First” adlı bu projede, 58 bin kilometre ve 34 ülke geçerek bu yolculuğu 169 günde tamamlamıştı.

Uçuş emniyeti konusunda birçok donanıma sahip olan model, gelişmiş durum farkındalığına ve daha iyi güvenlik için kritik uçuş bilgilerini bir bakışta sağlayan Garmin 61000HTM uçuş kompartımanına sahip. Bell 407GX‘in kompartımanında; yüksek çözünürlüklü LCD ekranları, helikopter engel ikaz sistemi, ‘Helicopter Synthetic Vision Technology™’ ve trafik bilgi sistemleri yer alıyor.

Saran Holding A.Ş. Hakkında: Saran Holding; 1995 yılından bu yana farklı sektörlerde faaliyet gösteren bir şirketler topluluğudur. Holding; büyük ölçüde öz sermayeye dayalı yatırımları ile medya, online, yayıncılık, hizmet, havacılık, enerji, savunma ve turizm sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Ulusal kalkınma planları ile uyum sağlayarak, uzun vadeli iş planlamaları da yapan Saran Holding, 30 iştiraki, 3.000 çalışanıyla Türkiye’nin önemli şirketler topluluklarından biridir. Grubun faaliyet alanlarından SARAN Medya, spor ve eğlence yayın hakları ile spor kulüpleri reklam hakları sektöründe yaklaşık 20 yıllık deneyimiyle pazarının lideri konumundadır

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika