spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Ben Gurion Havalimanı yakınına roket düştü

Seçtiklerimiz

Uçak Yunanistan semalarındayken, İsrail’in Ben Gurion Havalimanı yakınlarına roket isabet ettiği haberi ulaştı. Bunun üzerine pilot, havalimanını emniyetli bulmadığı için, durumu ABD Federal Havacılık İdaresi’ne bildirdi. Kule’den talimat gelince de, pilot Güney Yunanistan üzerindeyken uçağın rotasını Paris’e çevirdi. Uçak, Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı’na sorunsuz şekilde indi. Olayın ardından, Delta Havayolları, güvenlik gerekçesiyle İsrail’e olan tüm uçuşlarını süresiz olarak iptal etti.

US Airways de US 796 sefer sayısıyla Los Angeles’tan havalanan uçak seferini bağlantı noktası olan Philadelphia’dan Tel Aviv için hareket etmeden önce iptal ettiğini açıkladı. Salı günü Tel Aviv Ben Gurion Uluslararası Havalimanı yakınlarına roket isabet etmesinin ardından Tel Aviv’e seferini iptal eden havayolu şirketlerine United Havayolları da katıldı. United Havayolları, Newark Liberty Uluslararası Havalimanı’ndan Tel Aviv’e yapılacak UAL 84 ve UAL 90 sayılı seferlerini iptal etti. İsrail seferlerini iptal eden havayolu şirketleri, ABD Federal Havacılık Dairesi ile yakın çalışma içinde olduklarını, yolcularının ve çalışanlarının güvenlikleri gereği sözkonusu uçak seferlerini iptal ettiklerini açıkladı.

ABD’nin önde gelen havayolu şirketlerinin İsrail uçuşlarını askıya almasından sonra, Avrupa ülkeleri havayolu şirketleri de güvenlik gerekçesiyle İsrail’e olan seferlerini durdurmaya başladı. Lufthansa, KLM ve Air France da İsrail’e yaptıkları uçak seferlerini askıya aldıklarını açıkladı.

ABD Federal Havacılık Dairesi, tüm Amerikan havayolu şirketlerine önümüzdeki 24 saat boyunca Tel Aviv’e uçuş yapmalarını yasakladığını bildirdi.

Hava yolu şirketi Norwegian, Kopenhag ve Stockholm’den Tel Aviv’e gerçekleştirdiği seferleri durdurduğunu açıkladı.

Norveç merkezli hava yolu şirketi olan ve İskandinav ülkelerinde ucuz uçak bileti satışlarıyla ön plana çıkan Norwegian’dan yapılan açıklamada, Danimarka’nın başkenti Kopenhag ve İsveç’in başkenti Stockholm’den İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na gerçekleştirdiği seferleri durdurduğunu bildirdi.

Ben Gurion Havalimanı yakınlarına düşen roket sonrası bu kararını duyuran Norwegian, ikinci bir talimata kadar uçuşların yapılmayacağını kaydetti İSRAİL, UÇUŞLARIN YENİDEN BAŞLAMASINI İSTEDİ İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’den iptal edilen uçak seferlerinin yeniden başlatılması için müdahalede bulunmasını talep ettiği bildirildi. Haaretz gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre, Netanyahu, Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde, Amerikan havayolu şirketlerinin Tel Aviv uçuşlarını 24 saatliğine iptal etmesi konusunu gündeme getirdi. Netanyahu, Kerry’den uçak seferlerinin yeniden başlatılmasını talep etti. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika