spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Beytüşşebap’ta askeri helikoptere saldırı

Seçtiklerimiz

Son acı haber Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden geldi. Bölgedeki kışlalar arasında askeri personel dağıtımı yapan skorsky tipi helikoptere PKK’lı teröristler doçka ve roketatarla saldırdı. Saldırı sonrası, bir asker şehit oldu yedi asker de yaralandı. Şehit düşen askerin tezkeresini alıp memleketine gitmek için helikoptere binen Doğan Acar olduğu öğrenildi. Saldırının ardından PKK’lıları bulunduğu bölgeler Kobra helikopterler tarafından bombalandı.

Beytüşşebap İlçesi’nde terhis olan ve izne giden askerleri Şırnak’a getirmek için havalanmakta olan Sikorsky helikoptere, teröristler tarafından roketatar ve Doçka uçaksavarla ateş açıldı. Helikopterin isabet aldığı belirtilen saldırıda bir asker şehit düşerken, 7 askerimiz de yaralandı.

Yaralı askerler helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne getirilerek tedaviye alındı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen durumu ağır olan 1 asker şehit oldu, diğer askerlerin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Saldırının ardından Şırnak 23′üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan kobra helikopterler saldırıyı gerçekleştiren PKK’lıların bulunduğu alanları bombalayıp, yoğun ateş altına alındı. Bölgede PKK’lılar etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ta helikoptere yönelik saldırıda 1 askerin şehit olmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“10 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.05 sularında 8’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı emrinde görevli olup, terhis olan ve izne giden Erbaş/Erlerin, Şırnak / Beytüşşebap’tan Şırnak / Merkeze helikopter ile nakli esnasında, Beytüşşebap yakınlarında Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından ateş açılmış ve açılan ateş sonucu helikopterde bulunan Kahraman bir Jandarma Erimiz ağır yaralanmıştır. Olayı müteakip aynı helikopter ile Şırnak Asker Hastanesine tahliye edilen Kahraman Erimiz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 09.45 sularında şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

1 ŞEHİT, 7 YARALI VAR

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde PKK’lıların roketatar ve Doçka uçaksavar silahıyla ateş açtığı helikopterde şehit olan askerin er Doğan Acar olduğu belirtildi. Denizli nüfusuna kayıtlı olan şehit Acar’ın tezkerisini alıp memleketine gitmek için helikoptere bindiği öğrenildi. Bu arada saldırıda yaralanan askeri sayısının da 7 olduğu, tedavilerine Şırnak Asker Hastanesi’nde devam edildiği öğrenildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika