spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Boeing Fırat Üniversitesi ile ortak proje geliştirecek

Seçtiklerimiz

Boeing’in Türkiye ve Kuzey Afrika temsilcisi Bernard J. Dunn’ın 11 Temmuz’da Elazığ’a yaptığı ziyarette, dünya devi şirketin Fırat Üniversitesi ile ortak proje geliştirme ve yatırım yapması için yapılan kulisler sonuç verdi. Dunn, ziyaretinin ardından Boeing’in Ar-Ge ekibini bayramdan sonra Elazığ’a gönderme kararı aldı. Boeing ekibi, Elazığ’daki ortak çalışma için akademisyenler ve işadamları ile toplantılar yapılacak. Havacılık ve uçak sanayi konusunda üniversite ile ortak bir proje geliştirilmesi için alt yapı olanakları araştırılacak. 
 
Savunma Sanayii Müsteşarı Elazığlı İsmail Demir, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Boeing firmasının Türkiye ve Kuzey Afrika temsilcisi Bernard j. Dunn’ı, Fırat Üniversitesi’nin Sivil Havacılık Bölümüyle ortak proje geliştirmesi ve irtibat bürosu açması için iki hafta önce Elazığ’da ağırladı. THY Teknik AŞ teknik heyetinin de katıldığı ziyarette, üniversite yönetimi ve iş adamlarıyla toplantılar yapıldı. Şirketin üniversite ortak proje geliştirmesi için ikna turları düzenlendi. Dunn, Boeing’in yararını da dikkate alarak, işbirliği teklifini değerlendireceklerini dile getirerek Elazığ’dan ayrıldı.
 
İKİNCİ EKİP GELİYOR
 
Boeing’in Ar-Ge ekibinin araştırma yapmak ve ortak işbirliği alanlarını belirlemek için yeniden Elazığ’a gelme kararı, üniversite yönetimi ve işadamları arasında sevinç yarattı. AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Boeing firmasının temsilcisi ile teknoket, üniversite ve OSB’de yapılan iki günlük toplantıların büyük yararı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Boeing’in Ar-Ge ekibi önümüzdeki günlerde Elazığ’a gidecek. Akademisyenler ve işadamları ile toplantılar yapılacak. Ürün geliştirme üzerine çalışacaklar. Havacılık ve uçak sanayi konusunda ortak bir proje geliştirilmesi için çalışma yapılacak. Elazığ’da Fırat Üniversitesi bünyesinde Sivil Havacılık Yüksek Okulu kuruldu. Önümüzdeki yıl öğrenci almaya da başlayacak.”
 
Üniversiteye büyük katkı
 
MİLLETVEKİLİ Alpay üniversiteye açılan ylüksekokulda insansız hava araçları tasarımı, akıllı hava taşıtları tasarımı, motor bakım onarım eğitimleri olacağını belirterek “Boeing’e sunum yapıldı ve Elazığ’da irtibat ofisi açması teklifinde bulunduk. Konuyu düşüneceklerini söylediler. Boeing, bu temaslarla Elazığ’ın potansiyelini ölçmüş olacak” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika