spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

British Airways’e ağır suçlama

Seçtiklerimiz

İngiliz havayolu şirketi British Airways’in (BA) 2011 yılında grev tehtidinde bulunan kabin görevlilerinin telefon ve emaillerini yasadışı yollardan gözetlediği ve bu durumun ortaya çıkmasını engellemek için dinlenen görevlilerin mensup olduğu sendikanın temsilcilerine 1 milyon sterlin ödeme yaptığı iddia edildi.
 
BA yetkililerinin grev tehtidinde bulunan UNITE sendikasına üye 10 çalışanın hareketlerini gözetlemek için özel dedektifler tuttuğu ve bu dedektiflerin Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda kendilerine bir merkez kurduğu açıklandı.
 
Üyelerinin gözetlendiğini öğrenen UNITE sendikasının havayolu şirketini dava etmekle tehdit ettiği ancak BA’nın 1 milyon sterlin ödeme yapmayı kabul etmesi sonucunda sendikanın konuyu mahkemeye taşımaktan vazgeçtiği belirtildi.
 
Sendikaya ödeme yapmayı kabul eden BA, “Çalışanların kullandığı telefon ve bilgisayarların şirket tarafından temin edildiğini ve bu nedenle bu cihazların gözetlenmesinin tamamen yasalara uygun olduğunu” iddia etti.
 
İngiliz basınında geniş yer bulan telekulak skandalı, BA ile yapılan pazarlıklarda UNITE’ı temsil eden avukat Daniel Taylor’ın “Sendikanın kendisine ödeme yapmadığını” iddia ederek açtığı dava sonucunda ortaya çıktı.
 
Taylor Hampton Hukuk Bürosu avukatlarından Taylor, BA ile mahkeme dışında anlaşmasını sağladığı sendikanın kendisine 180 bin 927 sterlin borçlu olduğunu belirtti.
 
Taylor, İngliz Independent gazetesine yaptığı açıklamada “Üzülerek UNITE’a dava açmak zorunda kaldığını ancak konuyla ilgli alınan gizlilik kararı nedeniyle yaşananlarla ilgili detay veremyeceğini” söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika