spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Bursalı şirketlere hükümetten davet var

Seçtiklerimiz

Ekonomi Bakanlığı desteği ve TİM koordinatörlüğünde BTSO, UTİB ve OİB ev sahipliğinde hayata geçen “Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları” akademisyen ve sanayicileri bir araya getirdi. Organizasyon kapsamında gazetecilerle buluşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin 2023’te kilo başına ihracat hedefinin 4 dolar olduğunu, Bursa’nın ise şimdiden 3.98 dolara ulaştığını ifade etti. Şehrin 2023 hedefinin 8 dolar olduğunu vurgulayan Burkay, Bursa’da bu hedefin yakalanmasını sağlayacak büyük potansiyeli olan şirketler olduğuna dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıllarda bazı Bursa firmalarının Wikileaks belgeleriyle gündeme geldiğini hatırlatan Burkay, "Bu şirketler Pentagon’un ‘teyakkuz durumunda ilk ele geçirilmesi gereken firmalar’ listesinde yer alıyordu. Çünkü bu firmalar gerektiğinde tank, füze, uydu üretecek güçteler. ABD bunun farkında" dedi.

 
13 firmadan bilgi istendi
 
BU firmaların Türk hükümetinin de dikkatini çektiğini anlatan Burkay, ‘milli helikopter’ projesi kapsamında bu firmaların davet edildiğini söyledi. "Cumhurbaşkanımız açıkladı milli uçağı yapacağız" diyen Burkay, bakanlığın Bursa’dan projede yer alabilcek 13 firmanın ismini istediğini belirtti. Burkay, hükmetin bu firmalarla görüşerek, 50 milyar dolarlık yerli uçak, vagon, raylı sistem ve helikopter projelerinde lisans almaları için teşvik ettiğine de dikkat çekti.
 
NASA’ya üretim
 
İbrahim Burkay’ın verdiği bilgilere göre bursa’da NASA’dan Boeing’e,  Airbus’a kadar  pek çok dev şirkete  parça üreten şirket bulunuyor.  

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika