spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Buz Gibi Havada Motorlu Yamaç Paraşütü Keyfi

Seçtiklerimiz

Bu amaçla da Türkiye’nin önemli havacılık sporları merkezlerinden Kayseri’nin Talas İlçesi’ndeki Ali Dağı’nı seçiyor. Detaylar haberimizde…

Türkiye’nin önemli havacılık sporları merkezlerinden Kayseri’nin Talas İlçesi’ndeki Ali Dağı’nda yaz- kış aksatmadan uçuşlarını sürdüren havacılık tutkunu Hacı Ceylan, motorlu yamaç paraşütünün diğer bir kolu olan ‘Paramotor’ ile gökyüzünde uçmanın ayrı bir keyif olduğunu söyledi. Gökyüzünde uçmayı çok sevdiğini belirten Ceylan, "Bu spor, her mevsim yapılabilir ve gözyüzü keyfi her mevsim yaşanabilir. Biz şu anda kış mevsimini yaşıyoruz ve kışın en ağır şartları hüküm sürüyor. Buna rağmen Ali Dağı’ndan gökyüzüne süzülüyoruz ve buz gibi soğuk havada kar üstünde uçuyoruz" dedi.

Aynı zamanda Lifos Havacılık Kulübü Başkanı da olan Hacı Ceylan, şöyle dedi:

"Uçmak, özgürlük. İçimizdeki havacılık aşkı bu soğuğu yeniyor. Yani bize engel olamıyor. Yaz, kış dinlemiyoruz. Herkese tavsiye ediyorum. Havacılık sporu bilinçli yapıldığı zaman hiçbir tehlikesi yok. Bir yerde sağlığınız için de spor yapmış olursunuz. Hem de havacılıkla tanışmış olursunuz. Bu işe gönül vermiş arkadaşlarımız var. Ali Dağı’ndan kalkıyorlar ve piste inebiliyorlar."

Hacı Ceylan, yaklaşık 20 dakika süren uçuşu sırasında paramotora monte edilen kamera ile gökyüzündeki uçuş serüvenini de kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika