spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Çarşamba havalimanı özelleştirilecek iddiası

Seçtiklerimiz

Özelleştirme satışları sırasında daha sonra Milas, Isparta Havaalanları’nın olduğunu iddia eden Temurcan; “Şuan ihaleye çıkmadı, T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı internet sitesinde yok, fakat bu çalışma resmen var. Bir hafta içerisinde ihaleye açılacak, gazeteye ilan verilecek. En geç 1 ay içerisinde Çarşamba satışa çıkacak. İşletme ile apron hizmetleri satışa sunulacak. Diğer; hava trafik, elektronik ve muhaberat kalacak.” diye konuştu.

ZARAR EDİYORSA NASIL KAR EDECEK?

Alınan bilgilere göre bu işletmelerin ve Çarşamba Uluslararası Havalimanı’nın zarar ediyor olduğunun tespit edildiğini ifade eden Temurcan; “Ama zarar eden bir kuruma kim talip olur? Bilemiyorum, nasıl karlı kılınacak hale getirir bilemiyorum” diyerek almayı düşünenlere sordu.

Sendika Başkanı Temurcan edindikleri bilgilere göre ulusal bir ulaşım firmasın Çarşamba Havalimanı’na talip olmak için araştırma yaptığını da net bir şekilde öğrendiklerini açıklayarak; bu ismi saklı firma şuan talip olarak araştırma yapıyor” dedi.

Türk Ulaşım-Sen (TUS) Samsun Şube Başkanı İbrahim Temurcan açıklamalarına şöyle devam etti: “Biz sendika olarak bu özelleştirmeye karşıyız. Orada çalışan personel ne olacak? OR-Gİ’nin de daha yapılmadan satılacağı söyleniyor. Stratejik açıdan da havaalanları ve havalimanlarının satışlarına kesinlikle karşıyız. Samsun Karadeniz’in ve Karadeniz Bölgesinin en büyük ili ve Anadolu’ya açılan kapısıdır. Burada her türlü sebzenin, meyvenin yetiştirildiği iki tane büyük verimli Çarşamba ve Bafra Ovaları var. Haftaya Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanımız Şerafettin Deniz de Samsun’a gelerek bölgede incelemelerde bulunacak.”

Öte yandan havalimanı personellerinden isminin açıklanmasını istemeyen bazıları da 10 Eylül 2014

tarihinde meydana 19 uçağın ortalama 200 yolcuyla iniş yaptığını ve aynı şekilde ve ortalama aynı yolcu sayısıyla kalkış yaptıklarını iddia ederek; "İşletmenin zarar ettiğine asla inanmıyoruz." dediler.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika